1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜRPINAR SENDİKALARLA BİR ARAYA GELDİ
GÜRPINAR SENDİKALARLA BİR ARAYA GELDİ

GÜRPINAR SENDİKALARLA BİR ARAYA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, bugün sendikalarla bir araya geldi.

A+A-

SENDİKALAR “TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ HAKKI”NI DÜZENLEYEN YASALARIN UYGULANMASI İÇİN GÜRPINAR’DAN DESTEK İSTEDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, bugün sendikalarla bir araya geldi.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş), Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen), Kıbrıs Türk Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş), Belediye Emekçileri Sendikası (BES)  ve Mağusa Türk Genel İş Sendikası başkanları ve temsilcilerinden oluşan heyet, “Toplu İş Sözleşmesi Hakkı”nı düzenleyen yürürlükteki yasaların uygulanması için Bakan Gürpınar’dan destek istedi.

“Sayıştaylık tarafından, Toplu İş Sözleşmeleri’nin serbest pazarlık ilkesine müdahale edildiğini ve çalışanlar aleyhine iş barışının bozulduğunu”  Bakan Gürpınar’a ileten sendika temsilcileri, “Toplu Pazarlık Hakkı”nın korunması için, Gürpınar’dan girişimde bulunmasını talep etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da, çalışanların anayasal haklarının korunabilmesi için gerekli çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

DEV-İŞ

Öte yandan, Dev-İş de yaptığı yazılı açıklamada, sendikaların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’la yaptıkları görüşme hakkında bilgi verdi.

Görüşmede sendikalar adına konuşan Dev-İş Genel Başkanı Mehmet Seyis, çalışma yaşamını düzenleyen yasaların yürütülmesi ile ilgili sorumlu bakanlığın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olduğuna dikkat çekti.

Seyis, son dönemlerde Kamu iştirakli ve Belediyeler gibi işyerlerinde, görevi olmamakla birlikte Sayıştaylığın “Toplu İş Sözleşmeleri”nin serbest pazarlık ilkesini yok edici şekilde çalışanlar aleyhine müdahalede bulunduğunu iddia etti. 

Sayıştaylığın bu yaklaşımla yaptığı girişimlerin “işçi düşmanı” bir duruma geldiği görüşünü dile getiren Seyis, Sayıştaylığın, sanki “Toplu İş Sözleşmeleri” yapılamazmış gibi, sanki sendikalara üye olanların imzalanan sözleşmelerden faydalanma hakkı yokmuş gibi davranarak, işçiler karşısında ilgili işverenlere avantaj sağlanmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Sayıştaylığı, Anayasa ve yasaların temelinde bulunan “güçsüzü güçlüye karşı koruma” ve “işçi lehine yorum” gibi ilkelerden haberdar olmamakla suçlayan Seyis, Sayıştaylık kurumunun çalışma yaşamında “karmaşa” yarattığını ve “iş barışını bozduğunu” savundu.

Konuyla ilgili yasalara da değinen Seyis, Bakan Gürpınar’a bu yasaların yürürlükte olup olmadığını sorudu.

Bakan Gürpınar’ı, söz konusu yasa ile ilgili maddelerin yürürlükte olup olmadığının cevabını kamuoyu önünde vermeye davet eden Seyis, şöyle devam etti:

“Lütfen bir an önce sizin göreviniz olan ilgili yasaların uygulanmasını sağlayıp, çalışma yaşamının kaosa girmesinin, iş barışının bozulmasının önüne geçiniz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.