1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜRPINAR: “TOPLUMSAL HİZMETLERDEN EŞİT FAYDA"
GÜRPINAR: “TOPLUMSAL HİZMETLERDEN EŞİT FAYDA"

GÜRPINAR: “TOPLUMSAL HİZMETLERDEN EŞİT FAYDA"

Gürpınar, engelli bireylerin toplumsal hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde faydalanmasını,

A+A-

GÜRPINAR: “ENGELLİ BİREYLER TOPLUMSAL HİZMETLERDEN VE HAKLARDAN EŞİT BİR BİÇİMDE FAYDALANMALI”

“ENGELLİLERİMİZİN DIŞLANMADAN, SOYUTLANMADAN, ÖTEKİLEŞTİRİLMEDEN HAYATIN HER ALANINA KATILMASI TOPLUM OLARAK HEPİMİZİN ORTAK GÖREVİ OLMALIDIR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, engelli bireylerin toplumsal hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde faydalanmasını sağlayacaklarını kaydetti.

Engellilerin dışlanmadan, soyutlanmadan, ötekileştirilmeden hayatın her alanına katılması gerektiğini dile getiren Gürpınar, bunun toplum olarak herkesin ortak görevi olduğunu vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajında, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık’ın, engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığın arttırıldığı  anlamlı bir gün olduğunu kaydetti.

Bugünde yapılan tüm etkinliklerin amacının engelli  bireylerin haklarının ve yaşam koşullarının korunarak, önlerine konulan engellerin aşılması yönünde olduğunu dile getiren Gürpınar, engelli  bireylerin yaşadığı sıkıntıları takip ve  koordine etmekle görevli olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  Çalışma Dairesi Özel İstihdam Şube  Amirliği ve Sosyal Hizmetler Dairesi aracılığıyla engelli bireylerin sorunlarına sahip çıkıldığını, onların  hak ettikleri yaşam imkanlarına kavuşturmak için çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Engelli vatandaşların istihdamına katkı sağlamak ve onları iş sahibi yapmak amacıyla bakanlığın özel sektörde istihdam edilen engelliler için sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından karşılanmasını öngören yasal değişikliği hayata geçirdiğini belirten Gürpınar, engellilerin hak ettikleri nakdi yardımın  belirli bir orandaki tutarının  istihdam edilmeleri halinde de kendilerine ödenmeye devam etmesine imkan tanındığını kaydetti.

Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde Girne, Mağusa ve Güneşköy’de hizmet veren 18 yaş üstü rehabilitasyon merkezlerine 70 özel gereksinimli gencin devam ettiğini  belirten Gürpınar, bu gençlerin merkezler aracılığıyla temel yaşam becerilerini geliştirerek sosyal hayata  uyumlarını güçlendirmek gerektiğini kaydetti.

Özel gereksinimli çocukları olan  ailelerin yıllardan beri dile getirdiği eksiklik olan Engelsiz Yaşam Evi Projesi’nde de son aşamaya gelindiğini açıklayan Gürpınar, ihale aşamasındaki projenin 2015 başında başlayacağını kaydetti.

KKTC’de ilk ve tek Down Kafe’nin Mağusa’da , ilk engelsiz çiçek serasının Güneşköy’deki 18 yaş üstü rehabilitasyon merkezlerinde yer almasının da ayrıca gurur verici olduğunu  belirten Gürpınar, “Gençlerin özel gereksinimlerinin olması onların üretemeyeceği, toplumsal hayata katılamayacağı anlamına gelmemektedir. Down kafemizde ve çiçek seramızda gençlerimiz hem üretim becerilerini, hem de sosyal becerilerini geliştirmektedirler” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.