1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜRPINAR: “UMARIM BİR ÇÖZÜM NOKTASINA VARACAĞIZ”
GÜRPINAR: “UMARIM BİR ÇÖZÜM NOKTASINA VARACAĞIZ”

GÜRPINAR: “UMARIM BİR ÇÖZÜM NOKTASINA VARACAĞIZ”

Büro-İş üyesi Mehmetçik Belediyesi çalışanları, bugün, Başbakanlık önünde Hükümet’in yaşanan mağduriyete duyarlılık göstermesini talep etti.

A+A-

LATİFOĞLU: “ÇÖZÜM BULUNMAZSA EYLEMLER SÜRECEK”

Büro-İş üyesi Mehmetçik Belediyesi çalışanları, bugün, Başbakanlık önünde Hükümet’in yaşanan mağduriyete duyarlılık göstermesini talep etti.

Sorunlarının hala çözümlenmediğini belirten çalışanlar, Hükümet’in duyarlılığını artırma adına bir kez daha Başbakanlık önünde seslerini duyurmaya çalıştıklarını kaydetti.

Bakanlar Kurulu toplantısı için Başbakanlığa giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar eylemcilerin yanına giderek kendileriyle görüştü.

Aziz Gürpınar, İçişleri Bakanlığı ve kendi girişimleriyle sorunu çözmek için uzun zamandan beri çalıştıklarını kaydetti.

Gürpınar, “Umarım bugün bir çözüm noktasına varacağız. Büyük oranda sorunların tümü çözümlenmemiş bile olsa bu kangrenleşmiş vaziyetten kurtaracağız ve diğer sorunların da çözümü yönünde bir ivme kazanacağını düşünüyoruz ” dedi.

AKYÖN

Büro-İş Başkanı Hüseyin Akyön ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Hükümet’in sorunların giderilmesi için çalışma yaptığını ancak sonuç alınmadığını söyledi.

2011 protokolünün hayata geçmesini istediklerini ifade eden Akyön, protokol hayata geçene kadar bu tür eylemlere devam edeceklerini belirtti.

“BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”

Belediye çalışanlarından 2 kişinin belediye başkanının evinin önüne çöp döktüğü gerekçesiyle polisin söz konusu şahısların araçlarına el koyduğunu dile getiren Akyön, araçların polis tarafından sahiplerine teslim edilmemesi halinde yarın Gazimağusa Mahkemesi’ne giderek konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

“TC BAŞBAKANI’NA DURUMU AKTARACAĞIZ”

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçi Halil İbrahim Akça ile görüştüklerini ifade eden Akyön, önümüzdeki hafta sonuna kadar sorunun çözümlenmemesi halinde Ankara’ya gidip Türkiye Başbakanı’na durumu aktaracaklarını dile getirdi.

LATİFOĞLU

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Başkanı Yakup Latifoğlu ise Hükümet’in soruna bir an önce çözüm bulmasını istedi.

Latifoğlu, sorunların devam etmesi halinde eylem yapmaya devam edeceklerini de ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.