1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜRPINAR’A MEKTUP
GÜRPINAR’A MEKTUP

GÜRPINAR’A MEKTUP

KAMU-SEN, ÇALIŞMA BAKANI AZİZ GÜRPINAR’A MEKTUP GÖNDERDİ

A+A-

ÖZKARDAŞ: “KAMUDAKİ TÜM GEÇİCİ MEMUR, İŞÇİ VE SÖZLEŞMELİ MEMURLAR ADINA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALAMAK İSTİYORUZ”

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası  (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, “Geçici Memur, İşçi ve Sözleşmeli” istihdamlarında yapılan bireysel sözleşmeler yerine, devlet ile, tüm geçici, sözleşmeli ve memurlar adına “Toplu İş Sözleşmesi” imzalamak istediklerini bildirdi.

Özkardaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’a gönderdiği mektubu basın ile paylaştı. Özkardaş, Gürpınar’a gönderdiği mektupta, devletin “en büyük sorunlarından” diye nitelediği “Geçici Memur, işçi ve sözleşmeli” istihdamlarının artık toplumsal bir yara halini aldığını, kamuda verimliliği düşürdüğünü  ve istihdam edilenlerin siyasi iradelerinin hükümetlerce esir alındığını iddia etti.

Özkardaş, 2007 yılından beridir artış alamayan kamu çalışanlarının, emeklilerin, asgari ücretlilerin ve dar gelirlilerin alım gücünün en az yüzde 50 azaldığını; akaryakıta, tüp gaza, elektriğe ve diğer ürünlere yapılan zamların tüm yaşama yansıdığını; son bir ayda dövizdeki artışlarla ortaya çıkan kaybın ise yüzde 13-15 olduğunu anlattı.

Özel sektörde çalışan emekçilerin çoğunun çalışma saatleri ve iş koşullarının yasalara aykırı olduğunu; her yıl onlarca emekçinin önlemler alınmadığı ve yeterli denetimler yapılmadığı için iş kazası sonucu hayatını kaybettiğini veya iş görmez hale geldiğini ifade eden Özkardaş, kayıt dışılıkla mücadelede ise ciddi yasal düzenlemelerin yanı sıra denetimlerin yapılması ve bu denetimleri yapan memurlara siyasi müdahalelerin yapılmasının önlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Mehmet Özkardaş, “Geçici Memur, işçi ve sözleşmeli” istihdamlarıyla ilgili şunları kaydetti:

“Geleceğini göremeyen, ekmekleri siyasilerin iki dudakları arasında olan bu çalışanlar; Kamu Görevlileri Yasası’na tabii olmadıklarına göre ve kendileriyle tek tek bireysel sözleşme imzalandığına göre, bu bireysel sözleşmeler yerine; tüm geçici, sözleşmeli memurlar adına, devlette Toplu İş Sözleşmesi imzalamak istiyoruz.

Yapılacak bu Toplu İş Sözleşmesi ile Kamuda geçici ve sözleşmeli statüsünde görev yapanların her hizmet yıllarına karşılık öğretmenlerde olduğu gibi belli bir puan verilerek, açılacak münhal kadrolara başvuranların bu puanları da dikkate alınabilir. En önemlisi ise iş güvenlikleri sağlanarak, siyasi istismarlar önlenebilir.

Çalışma hayatından sorumlu bakanımız olarak, tüm bu konuların çözümlenmesi için girişim yapmanızı ve işbirliği teklifimizi olumlu karşılamanızı bekleriz.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.