1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜRPINAR’A ZİYARET
GÜRPINAR’A ZİYARET

GÜRPINAR’A ZİYARET

GAZETECİLER BİRLİĞİ, ÇALIŞMA BAKANI GÜRPINAR’I ZİYARET ETTİ

A+A-

“BASIN SEKTÖRÜNDE SİGORTA VE İHTİYAT SANDIĞI YATIRIMLARI DENETLENSİN”

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, basın sektöründe çalışanların Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımlarının yapılıp yapılmadığının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca denetlenmesini istedi.

Birlik Yönetim Kurulu dün öğleden sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’ı ziyaret ederek, bu talebini iletti.

GÜRPINAR: “DENETİME BAŞLAYACAĞIZ”

Bakan Gürpınar, basın sektöründe denetimlere başlayacaklarını, yerli işgücü istihdamının teşviki için başlatılan ancak bir yasal engel nedeniyle durdurulan uygulamanın da, bu sorunun aşılmasıyla yakın bir gelecekte yeniden uygulamaya gireceğini söyledi.

Gürpınar, çalışanların Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımlarının yapılmamasının hem çalışanlar hem de sosyal güvenlik sistemi açısından sorunlar yarattığını, mahkemeye gitmenin de hemen çözüm sağlamadığını belirtti ve müfettişlerce denetimlere başlanacağını ifade etti.

GÜVEN: “ÇALIŞANLAR MAĞDUR”

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Hüseyin Güven de, bazı medya kuruluşlarının yıllardır çalışanlarının Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımlarını yapmadığını bildiklerini; bu durumun çalışanları mağdur ettiğini anlattı ve bakanlığın denetimlere ağırlık vermesini istediklerini söyledi.

Güven, Basın Kartı Komisyonu’nun basın kartı verirken yatırımların yapıldığına dair belge istediğini, bu kuralın işvereni zorlamak için getirildiğini ancak yatırımları yapılmayan gazetecilerin basın kartı ve sağlık hizmeti alamayarak mağdur olduğunu, buna rağmen işverenlere yönelik bir yaptırım göremediklerini anlattı.

Hüseyin Güven, basın kartının gazetecilerin meslek kartı olduğunu ve habere ulaşmada kullanılmasını savunduklarını, basın kartı olmayanların Meclis’te, bakanlıklarda haber takip edememesi gerektiğini kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.