1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜRPINAR’DAN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI
GÜRPINAR’DAN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

GÜRPINAR’DAN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

GÜRPINAR’DAN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gürpınar, yayınladığı mesajda, 8 Mart  Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün, kadınların her alanda,  eşitlik ilkesi çerçevesinde hak ve özgürlük arayışına dikkat çeken, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin ve ayrımcılığın önlenmesi için sürdürülen mücadelenin simgesi haline gelmiş önemli bir gün olduğunu belirtti.

Kadınların yaşamın her alanında karşı karşıya kaldığı ekonomik, sosyal, siyasi ve kültürel sorunların çözümü için çalışmalar yapmanın, toplumsal cinsiyet eşitliği ve insan hakları temelinde yasal düzenlemeler yapıp hayata geçirmenin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın önemli görev ve sorumluluklarından biri olduğunu dile getiren Gürpınar, şöyle devam etti:

“Kadın emeğini görünür kılmak, kadınlarımızın çalışma yaşamına  ve  üretime katılmalarını arttırmak  amacıyla Bakanlığımız, ‘Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi Projesi’nde kadına özel bir önem vermiş;   işe başlayacak tüm kadın çalışanlara ve kendi işini kuracak tüm  kadın girişimcilere  başka bir kritere bakılmaksızın,  proje kapsamında, 48  ay süreyle sosyal güvenlik primi desteği sağlamıştır. Bu Proje kapsamında istihdam edilen 3500 kişi içinde, 1871’inin  (%54)  kadın olması ve yine  aynı projeden girişimci olarak  faydalanan 137 kişiden 88’inin (%64) kadın olması, kadınların iş yaşamında daha çok yer alması açısından olumlu gelişmelerdir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma hayatında kadınlara yönelik teşviklere ve girişimcilik faaliyetlerine önem vermekte, bu amaçla farklı projeler hayata geçirmektedir.  Bakanlığımızın, İş Kadınları Derneği ile işbirliği halinde hayata geçirdiği ‘’Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi’’  ile kadınların ekonomik hayata daha fazla katılması amaçlanmaktadır.

Toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılığı önleyecek, cinsiyeti dolayısıyla eşitsizliğe uğrayanların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi yaşamdaki işlevlerini güçlendirecek, toplumsal cinsiyete duyarlı düzenlemeleri  yaşama geçirecek olan TOCED ( Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi ) Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yasası, Cumhuriyet Meclisi’nde onaylanmıştır.

Kurumsal altyapısı ve personelin tamamlanmasıyla  birlikte, 2015 yılının ortalarında bu Dairemizin faaliyete girmesi planlanmıştır. Aynı şekilde TOCED çatısı altında Kadın Sığınma Evi’nin açılması için de çalışmalar sürdürülmekte olup, TOCED’in faaliyete girmesiyle birlikte Sığınma Evi de hizmete açılacaktır.

Kadının toplumsal statüsünün yükseltilmesine yönelik çalışmaların devletin bütünselliği içinde ve kapsamlı olarak sürdürülmesi için her türlü gayretin Bakanlığımızca gösterileceğini belirtir,  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlar; daha eşitlikçi ve daha özgürlükçü bir dünya dileğiyle, tüm kadınlarımızı saygıyla selamlarım.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.