1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GUTERRES, LİDERLERLE BİRLİKTE BASINA KISA BİR AÇIKLAMA YAPTI
GUTERRES, LİDERLERLE BİRLİKTE BASINA KISA BİR AÇIKLAMA YAPTI

GUTERRES, LİDERLERLE BİRLİKTE BASINA KISA BİR AÇIKLAMA YAPTI

Guterres, Liderlerle birlikte basına kısa bir açıklama yaptı

A+A-

Liderlerle görüşmesinin ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres , Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Lider Nikos Anastasiadis ile birlikte basına kısa bir açıklama yaptı.

Guterres açıklamasında;

“Liderler ve Genel sekreter Cenevre Konferansı’nın, Konferansın 12 Ocak (2017) açıklamasına uygun olarak, Haziran içinde yeniden toplanması gerektiği üzerinde görüş birliğine vardılar.

Güvenlik ve Garantiler başlığının her iki toplum için oldukça önemli olduğu konusunda görüş birliği bulunmaktadır. Bu başlıkta sağlanacak ilerleme, kapsamlı bir çözüme ulaşmak ve iki toplum arasındaki güven ve gelecekteki güvenlikleri için önemli bir unsuru teşkil ediyor.

Cenevre ve Mont Pelerin’deki görüşmeler temelinde (BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı) Espen Barth Eide, Güvenlik ve Garantileri konusundaki görüşmelere yardımcı olabilmesi için ortak bir belge hazırlanması konusunda tüm katılımcılarla görüşecek.

Liderler, Toprak Ayarlaması, Mülkiyet ile Yönetim ve Güç Paylaşımı’ndan başlayarak Cenevre’de çözüm bekleyen konuları paralel bir süreçte müzakere etme konusunda anlaştılar.

Liderler ve Genel Sekreter, 11 Şubat 2014 ortak açıklamasında belirtildiği gibi, tüm konuların bir birleriyle bağlantılı bir şekilde ele alınacağını ve tüm konular üzerinde anlaşma sağlanmadan hiç bir konu üzerinde anlaşılmış sayılmayacağı konusunda görüş birliğine vardırlar” dedi.

Guterres,görüşmenin ardından konferansın diğer katılımcıları olan Yunanistan, Türkiye ve Birleşik Krallık ile birlikte gözlemci olan Avrupa Birliği ile temasa geçecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.