1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "GÜVEN ARTIRICI ÖNLEMLER HAYATA GEÇİRİLMELİ"
"GÜVEN ARTIRICI ÖNLEMLER HAYATA GEÇİRİLMELİ"

"GÜVEN ARTIRICI ÖNLEMLER HAYATA GEÇİRİLMELİ"

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda özlü ilerleme sağlanmasının,

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda özlü ilerleme sağlanmasının her iki liderin kararlı ve radikal adım atmasından geçtiğini belirtti.

İzcan, Kıbrıs konusunda gelinen son aşamayla ilgili bir değerlendirme yaparak, “Güven artırıcı önlemlerin müzakere süreciyle paralel şekilde hayata geçirilmesini destekliyoruz. Ancak zamana oynayacak bir yaklaşıma karşıyız. Esas olan kapsamlı çözüme en erken zamanda ulaşılmasıdır” dedi.

Liderlerin güven artırıcı önlem konusunda adım atmasını memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden İzcan, “Güven artırıcı önlemlerin toplumların hayatlarını iyileştirmeye ve toplumları yeniden yakınlaştırmaya dönük olması gerek” dedi.

İlk adımın Maraş, Mağusa ve Ercan konusunda atılması gerektiğini savunan İzcan, şunları kaydetti.

“Maraş bir an önce yasal sahiplerine iade edilmeli. Mağusa limanı ve Ercan havalimanı Avrupa Birliği denetiminde açılmalı. Türkiye, Kıbrıs Cumhuriyeti ile ilişkilerini normalleştirerek, ek protokol uygulamalı, limanlar açmalıdır. Aynı zamanda Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecindeki vetolar da kaldırılmalıdır.”

İzcan, Maraş’ın iadesinin ve yeniden inşa sürecinin toplumlara sağlayacağı faydaya işaret ederek, bu konuda sağlanacak işbirliğinin, güvenin ve federal kültürün gelişmesine katkısına dikkat çekti.

Her iki taraftaki ekonomilerin bu sayede canlanacağını da savunan İzcan, Kıbrıslı Türklerin Mağusa Limanı ve Ercan Havalimanı sayesinde dünyayla bütünleşme sürecine gireceğini de söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.