1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GÜVENLİ OKUL PROJESİ”
“GÜVENLİ OKUL PROJESİ”

“GÜVENLİ OKUL PROJESİ”

Arabacıoğlu, güvenli okul projelerinin KKTC’de de hayat bulması için çalışma başlatacak.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, güvenli okul projelerinin KKTC’de de hayat bulması için çalışma başlatacak Bahçeşehir Üniversitesi yetkilileriyle projenin yürütülmesine gönüllü olarak destek verecek Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) yetkililerini kabul etti.

Kabulde, Bahçeşehir Üniversitesi Güvenli Okul Projesi Koordinatörü Osman Öztürk, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanları Doç. Dr. Zehra Altınay ve Doç. Dr. Fahriye Altınay, Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Umut Koldaş ve YDÜ Eğitim Yönetim Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gökmen Dağlı’dan oluşan akademisyen heyeti Bakan Arabacıoğlu’na “Güvenli Okul Projesi” ve projenin amaçları hakkında bilgi verdi.

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan YDÜ Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanlarından Doç. Dr. Zehra Altınay “Güvenli Okul Projesi”nin mimarlığını Bahçeşehir Üniversitesi’nin üstleneceğini, YDÜ Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin de bu çalışmaya gönüllü olarak destek vereceğini söyledi.

Altınay, bu bilimsel çalışmada, KKTC’deki okulların durum analizleriyle birlikte geleceğe yönelik yeni bir modelin oluşturulmasının hedeflendiğini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Bahçeşehir Üniversitesi Güvenli Okul Projesi Koordinatörü Osman Öztürk de kabulde bir konuşma yaparak, güvenli okul projelerinin neden gerekli olduğu anlattı, okulun güvenliğin yapı güvenliğiyle başladığını vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu da konuşmada, okullarda sağlanacak güvenliğin, bilimsel verilere dayanarak gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Bakan Arabacıoğlu, daha sağlıklı nesiller yetiştirmek için, bilimsel projelerde ve çalışmalarda işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.