1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜVENLİK GÖREVLİSİ UYARINCA
GÜVENLİK GÖREVLİSİ UYARINCA

GÜVENLİK GÖREVLİSİ UYARINCA

Okumaya değil, kabadayılk yapmaya geldiler! Kız yurdu önünde ciddi şekilde darp eden iki kişi..

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) geçtiğimiz gün sabaha karşı 02.00 sıralarında, kız yurdu önünde duran 3 erkek öğrenciyi uyarmak isteyen okulun güvenlik görevlisinin ciddi şekilde darp edilmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı.

Meseleyle ilgili olarak tutuklu bulunan İlyas Öztürk ve Muhammed Sergen Kaya, soruşturmanın tamamlanmasının ardından dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Öztürk ve Kaya, davaları görüşülünceye kadar yurt dışını çıkışları yasaklanarak serbest kaldı.

Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen davada iddia makamı adına Savcı Cemaliye Usanmaz, meseleyle ilgili şahadet vermesi için tahkikat memuru Hakan Özçürümez’i tanık olarak dinletti.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan Özçürümez, zanlı İlyas Öztürk ve Muhammed S. Kaya’nın “ciddi darp” suçundan methaldar olduğunu kaydetti.

Meseleyle ilgili soruşturmanın tamamlandığını kaydeden Özçürümez, iki zanlının da TC vatandaşı olup, KKTC’de öğrenci statüsünde olduklarını söyledi. Polis memuru Özçürümez, zanlıların davalarında hazır olabileceği uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Zanlılarla ilgili tahkikatı ve durumunu değerlendiren Yargıç Hale Ahmet Raşit, Öztürk ve Kaya’nın, yurt dışına çıkışının yasaklanıp seyahat belgelerinin polise teslimi; haftada bir en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut yapmaları karşılığında davaları görüşülünceye kadar serbest kalmalarına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.