1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "GÜVENSİZLİĞE, UMUTSUZLUĞA YOL AÇAN SÖYLEMLERDEN VAZGEÇİLMESİ KONUSUNDA HÜKÜMETİ UYARIYORUZ”
"GÜVENSİZLİĞE, UMUTSUZLUĞA YOL AÇAN SÖYLEMLERDEN VAZGEÇİLMESİ KONUSUNDA HÜKÜMETİ UYARIYORUZ”

"GÜVENSİZLİĞE, UMUTSUZLUĞA YOL AÇAN SÖYLEMLERDEN VAZGEÇİLMESİ KONUSUNDA HÜKÜMETİ UYARIYORUZ”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hükümeti, kamuoyunda güvensizliğe ve umutsuzluğa yol açan kararsız, tutarsız eylem ve söylemlerden vazgeçilmesi konusunda uyardı.

A+A-

“KAMUOYUNDA GÜVENSİZLİĞE VE UMUTSUZLUĞA YOL AÇAN KARARSIZ, TUTARSIZ EYLEM VE SÖYLEMLERDEN VAZGEÇİLMESİ KONUSUNDA HÜKÜMETİ UYARIYORUZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hükümeti, kamuoyunda güvensizliğe ve umutsuzluğa yol açan kararsız, tutarsız eylem ve söylemlerden vazgeçilmesi konusunda uyardı.

Özgürgün, CTP-BG/DP-UG koalisyon hükümetinin ilk Bakanlar Kurulu toplantısından itibaren eğitim, TOMA alımı ve yeni havayolu konularında “ters düştüğüne” işaret ederek, “Hükümet üyelerini daha yolun başında uyarmayı Ana muhalefet partisi olarak görev biliriz. Çünkü ‘Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince, diğerleri de yanlış gider’ atasözünü çok önemsiyoruz” dedi.

Ana muhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün bugün yaptığı yazılı açıklamada,
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun Bakanlar Kurulu’nun ilk toplantısında, bu koalisyon birlikteliğinin “hayırlı” olacağına ilişkin endişelerini gizlememesinin, bir “ileri görüşlülük” izlenimi yarattığını kaydetti. 

Koalisyon ortağının her söylemini, Başbakan’ın, olumsuz açıklamalarıyla tersyüz ettiğini savunan Özgürgün, Başbakan’ın da hala daha bir siyasi parti başkanı duruşuyla hareket ettiğini ve söylemlerde bulunduğunu öne sürdü.

Başbakan’ın, Milli Eğitim Bakanı’nın, ilkokulların altı yıla çıkarılması kararını, “hükümetin gündeminde böyle bir şey yok” diyerek havada bırakırken, KKTC’nin yeni bir havayolu şirketine kavuşturulması görüşüne karşı da, partisinin yetkilileri aracılıyla olumsuz tavır sergilemekten geri durmadığını ifade eden Özgürgün, açıklamasında şunları kaydetti:
 
“Başbakan Yorgancıoğlu, son günlerin tartışma konusu olan TOMA (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) ile ilgili yaptığı açıklamalarla da kararsızlık sergilemiş, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin ve halkımızın haklı tepkisine neden olmuştur.

Bir süre önce ‘CTP varsa TOMA bu ülkeye giremez’ diyerek net bir tavır sergileyen CTP Genel Sekreteri ile tam bir tutarsızlık örneği sergileyerek ‘gelişinden haberim yok, ancak halkımıza karşı kullanılmayacaktır’ açıklaması sayın Başbakan’a çeşitli soruların sorulmasına neden olmuş, sosyal medyayı günlerdir meşgul etmiştir.

Kamuoyunda güvensizliğe ve umutsuzluğa yol açan bu kararsız, tutarsız eylem ve söylemlerden vazgeçilmesi konusunda, başta Sayın Başbakan olmak üzere tüm hükümet üyelerini, daha yolun başında uyarmayı Anamuhalefet Partisi olarak görev biliriz. Hükümetin görevinin, devleti yönetmek olduğunu henüz idrak edememiş gibi tavır sergileyenlere, hatırlatmak, gerekli uyarılarda bulunmak ve attıkları her adımı denetlemek için, halkımız adına görevlendirildiğimizin ve bunu da layıkıyla yapmaktan geri durmayacağımızın bilinmesini isteriz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.