1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "GÜVENSİZLİK ÖNERGESİ VE ERKEN SEÇİM KONUSUNDA ÇABAM VE GİRİŞİMİM YOK"
"GÜVENSİZLİK ÖNERGESİ VE ERKEN SEÇİM KONUSUNDA ÇABAM VE GİRİŞİMİM YOK"

"GÜVENSİZLİK ÖNERGESİ VE ERKEN SEÇİM KONUSUNDA ÇABAM VE GİRİŞİMİM YOK"

CUMHURBAŞKANI EROĞLU, BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ (1)

A+A-

EROĞLU: “GÜVENSİZLİK ÖNERGESİ VE ERKEN SEÇİM KONUSUNDA ÇABAM VE GİRİŞİMİM YOK”

“CUMHURBAŞKANLIĞI’NDA TOPLANTI YAPILDIĞI İDDİALARI DOĞRU DEĞİL”

“UBP BENİM HAYATIMDIR. UBP’YE ZARAR VEREBİLECEĞİMİ YAYANLAR, GERÇEK UBP’LİLER DEĞİLLER. NANKÖRLÜK YAPAN VAR AMA O BEN DEĞİLİM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, hükümete güvensizlik önergesi verilmesi ve erken seçim konusunda ne çabası, ne de girişimi olduğunu; Cumhurbaşkanlığı’nda bu konuda toplantı yapıldığı iddialarının da doğu olmadığını söyledi.

Eroğlu, “Saray Darbesi yazdılar... Benim hayatımda darbe yoktur. Olmadı. Halka güven, bağlılık, demokrasi var” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu bugün Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında son gelişmeleri değerlendirdi. Çok sayıda gazetecinin izlediği basın toplantısını, bazı televizyon kanalları da canlı yayımladı.

Eroğlu, iç gelişmelerden yazın her zamankinden sıcak geçeceği izlenimi edindiğine işaret ederek, gerekli değerlendirmeleri, hükümete verilen güvensizlik önergesinin sonucunu gördükten sonra yapacağını belirtti.

“KUCAKLAYICI OLUNSAYDI BÖYLE OLMAZDI”

Bu noktaya gelinmesinde kurultayın etkili olduğunu kaydeden Eroğlu, “UBP kurultay süreciyle ilgili düşüncelerim ortadadır. İrsen Küçük’ün başkan seçilmesine destek olmuştum. Çok hata yaptığından dolayı son kurultayda destek olmadım. Kaşif’in kazanmasının daha iyi olacağı görüşünü ortaya koydum… Kucaklayıcı olunsaydı böyle olmazdı… Bütünleştirici olmak zor, yıkmak kolaydır” dedi.

“UBP BENİM HAYATIMDIR”

Cumhurbaşkanı Eroğlu, UBP’ye zarar verdiği yönündeki eleştirilerle ilgili olarak da şunları söyledi:

“Benim hayatım UBP’de geçti. UBP benim hayatımdır. UBP benim partimdir. UBP’ye zarar verebileceğimi yayanlar gerçek UBP’li değiller. Beni buraya getirenler gerçek UBP’lilerdir. Ben nankörlük yapmam. Nankörlük yapanlar var mı? Elbette var. Ama o ben değilim.”

UBP’LİLERE DİKKATLİ OLMALARI UYARISI

Eroğlu ayrıca UBP’lilere “UBP’li gibi görünüp, UBP’yi yörüngesinden çıkarmaya çalışanlara” karşı dikkatli olma uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi kürsüsünde kendisini eleştiren Başbakan İrsen Küçük’ün sözleriyle ilgili olarak “İstediği gibi konuşur ancak çabalarımızı çok dikkatle izlemediği ortada… Ben dış temas yapılmasına karşı değilim… Seviyesinin çok altında kişilerle görüşüp, havaya girmeye gerek yok” dedi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.