1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Güvercin kümesinde gizemli şekilde kaybolan yavruların akıbeti duyanları ürküttü
Güvercin kümesinde gizemli şekilde kaybolan yavruların akıbeti duyanları ürküttü

Güvercin kümesinde gizemli şekilde kaybolan yavruların akıbeti duyanları ürküttü

Güvercin kümesinde gizemli şekilde kaybolan yavruların akıbeti duyanları ürküttü

A+A-

Sivas'ta yaşayan güvercin tutkunu Süleyman Yılmaz son günlerde ilginç bir olayla karşı karşıya kaldı. Kümesteki yavruların ve yumurtaların teker teker ortadan kaybolduğunu fark eden Yılmaz, kümesi takip etmesinin ardından yavruların, iki yılan tarafından yutulduğunu fark etti. Yılanları öldürmek yerine nasihat veren Yılmaz, daha sonra ikisini de doğaya bıraktı.

1-20220602154441.jpg

Şarkışla ilçesi elmalı köyünde güvercin besleyen Süleyman Yılmaz son günlerde ilginç bir olayla karşı karşıya kaldı. Beslediği güvercinlerin yumurtaları ve yavrular bir bir ortadan kayboluyordu. Yılmaz önce hırsızlardan ve köpeklerden şüphelendi. Güvercinlerin bulunduğu kulübeyi takibe aldı.

KULÜBEDEN UZAK DURMALARINI TAVSİYE ETTİ 

Takibi neticesinde yavru güvercinleri ve kuluçkadaki yumurtaları yiyen iki yılanı suçüstü yakaladı. Hayvan sever Yılmaz, yılanları cezalandırmak yerine onları eline alıp bir süre sevdi, yılanlara nasihat eden Yılmaz, kulübesinden uzak durmalarını tavsiye ederek yılanları doğaya saldı.

"DÜN BİRİNİ, BUGÜN DE DİĞER ARKADAŞI YAKALADIK" 

Yılmaz yaptığı açıklamada, güvercinlerini çok sevdiğini belirtip, "Güvercinlerimizi uçuruyoruz yukarıda atmaca, aşağıda yılan yiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Rabbim hayvanları benim kadar sevenlere yardım etsin. Güvercinlerimin yumurtaları ve yavruları kayboluyordu. Hırsızların çaldığını veya köpeklerin yediğini düşünüyordum. Failleri suçüstü yakaladım. Dün bir yılan yakalamıştık bugün de diğer arkadaşı yakaladık" dedi.

Haberler.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.