1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜZEL DİYEN ÇOK, İLGİLENEN YOK!
GÜZEL DİYEN ÇOK, İLGİLENEN YOK!

GÜZEL DİYEN ÇOK, İLGİLENEN YOK!

Güzel diyen çok, ilgilenen yok!

A+A-

 

Yıllardır Lefkoşa’ya klasik otomobil müzesi kazandırmak için uğraş veren Salih Çeliker yaptığı tüm girişimlere rağmen uğraşlarının sonuçsuz kaldığını söyledi.

Konuyla ilgili cumhurbaşkanından bakanlara ve belediyeye kadar birçok yetkiliyle görüşen Kıbrıs Türk Otomobil Kurumu ve Klasik Otomobil Derneği’nin kurucularından Çeliker, bir binaya ihtiyaç olduğunu belirtti.

Lefkoşa’da Asal Şube’nin ters tarafında eski tren istasyonlarının ambarlarının bulunduğu yerin projeleri için uygun olduğunu söyleyen Çeliker, ambarların kaymaklı kulübünden İtmat’a kadar devam ettiğini, bu geniş alanın elbise müzesi, bisiklet müzesi, mobilya müzesi gibi her çeşit değişik konuda müzelere ev sahipliği yapabileceğini söyledi.

“Esas olay karayolları dairesi arkasındaki boş alanın çeşitli konularda müzeler bölgesine çevrilmesi” diyen Çeliker, sadece klasik otomobil müzesi yaratmanın kendileri için 3 aylık iş olduğunu, önemli olanın kendilerine yer gösterilmesi olduğunu vurguladı.

LTB ile son yaptıkları temasta, Bandabulya’da şu an boş olan toptancılar kısmına talip olduklarını söyleyen Çeliker, “Bize cüzi bir kirayla bu kısmın verilmesini istedik. Yaşam müzesi ve motosiklet müzesi olmasını istiyorduk diye ama daha bir haber çıkmadı” dedi.

Kıbrıs Türk Otomobil Kurumu ve Klasik Otomobil Derneği’nin kurucularından Salih Çeliker, Lefkoşa’ya bir klasik otomobil müzesi kazandırmak için yıllardır uğraştığını söyledi. Çeliker, “Bu işle beş altı yıldır ilgileniyorum ve birçok yetkiliyle çeşitli yazılı başvurularda bulundum” dedi. Klasik Otomobil Derneği adına projeyi öne çıkardığını söyleyen Çeliker, müze ile ilgili çabalarının uygun bir bina aramakla başladığını anlattı. Lefkoşa’da Asal Şube’nin ters tarafında eski tren istasyonlarının ambarlarının bulunduğu yerin projeleri için uygun olduğunu söyleyen Çeliker, ambarların kaymaklı kulübünden İtmat’a kadar devam ettiğini, bu geniş alanın elbise müzesi, bisiklet müzesi, mobilya müzesi gibi her çeşit değişik konuda müzelere ev sahipliği yapabileceğini söyledi. Bahse konu bölgenin asal şube araçları için kullanıldığını söyleyen Çeliker, “Bölgenin yüzde onu kullanılıyor. Benim projem birkaç ayaklıydı. Burada bir otobüs parkı da yaratılacak. Gelen turist müzeler bölgesine gelecek. Surlariçi, milli mücadele müzesi müzeler bölgesi gezilecek” dedi.

Herkes ‘çok güzel’ diyor ama adım atan olmadı”

“Esas olay karayolları dairesi arkasındaki boş alanın çeşitli konularda müzeler bölgesine çevrilmesi” diyen Çeliker, sadece klasik otomobil müzesi yaratmanın kendileri için 3 aylık iş olduğunu, önemli olanın kendilerine yer gösterilmesi olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanından bakanlara ve belediye başkanına kadar herkese projeyi aktardığını söyleyen Çeliker, “Herkes çok güzel dedi ama adım atan olmadı” dedi. Sibel Siber’in başbakanlığı döneminde konuyla çok ilgilendiğini ve kendisini dönemin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı İsmail Başarır’a gönderdiğini söyleyen Çeliker, “İsmail bey çok ilgilendi ve karayollarının bölgesinde birlikte inceleme yapmaya gittik. Orada karayolları bize hiç hoş davranmadı” dedi.

Bu bölgenin bir müzeler bölgesi olarak ülkeye kazandırılmasının kendilerini çok mutlu edeceğini söyleyen Çeliker, bir dönem Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı yapmış olan Hamza Ersan Saner’in de projeyle ilgilendiğin ve kendisine “güzel bir fikir, elimizde de sergilenecek çok eser var” dediğini aktardı. LTB ile son yaptıkları temasta, Bandabulya’da şu an boş olan toptancılar kısmına talip olduklarını söyleyen Çeliker, “Bize cüzi bir kirayla bu kısmın verilmesini istedik. Yaşam müzesi ve motosiklet müzesi olmasını istiyorduk diye ama daha bir haber çıkmadı” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.