1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜZELYURT ALARMA GEÇTİ
GÜZELYURT ALARMA GEÇTİ

GÜZELYURT ALARMA GEÇTİ

Güzelyurt alarma geçti

A+A-

Lefke’yi savaş alanına çeviren öğrenci kavgasına karıştıkları gerekçesi ile tutuklanan zanlılar hakkındaki soruşturma tamamlandı

Lefke’de geçtiğimiz günlerde iki grup arasında çıkan ve kenti savaş alanına çeviren öğrenci kavgasına karıştıkları gerekçesi ile tutuklanan zanlılardan bazıları serbest kaldı, bazıları tutuklu yargılanmak üzere Merkezi Cezaevine gönderildi.


Bu arada polis hem önceki gün hem de dün Güzelyurt Kaza Mahkemesi etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı.


Lefke Avrupa Üniversitesi’ndeki (LAÜ) bahar şenliklerinde çıkan taşlı sopalı kavgaya karışan, olaylar sonrası tutuklanan ve kavgadaki ülkücü gruptan olan 6 öğrenci önceki gün mahkemeye çıkarılarak yargılanıncaya kadar 20 gün süre ile cezaevine gönderilmişti.

Dördü içeriye, beşi dışarıya
Kavgaya karışan ve terör örgütü PKK sempatizanı olduğu ileri sürülen; Ertan Özmen, Doğan Yıldırım, Murat Algan, Veysel Ekinci, Sami Baran, Mehmet Fırat İnan, Selman Uyanık, Şeymuz Bozkurt, Ümit Güler dün teminat talebi ile Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı.
Mahkeme, zanlılar Ertan Özmen, Doğan Yıldırım, Murat Algan, Veysel Ekinci’nin tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 15 gün süre ile cezaevine gönderilmesine emir verirken, diğer zanlılar Sami Baran, Mehmet Fırat İnan, Selman Uyanık, Şeymuz Bozkurt, Ümit Güler’in ise tutuksuz yargılanmasına karar verdi.


Mahkeme, tutuksuz yargılanacak olan zanlılar için ise teminat şartları olarak haftada 3 gün polise giderek imza atmaları, yurt dışına çıkış yasağı, birer kefilin her zanlı için 100 bin TL kefalet senedi imzalaması olarak belirledi. Olaylara karıştığı tespit edilerek tutuklanan ve birer gün arayla teminata bağlanan 15 öğrenci , “Kasti hasar, Ayaklanma, kanunsuz topluluk oluşturma, tecavüzkâr alet taşıma” suçlarından yargılanacak.

Diyalog

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.