1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜZELYURT ARAÇ KAYIT’TA YOLSUZLUK!
GÜZELYURT ARAÇ KAYIT’TA YOLSUZLUK!

GÜZELYURT ARAÇ KAYIT’TA YOLSUZLUK!

Maliye Bakanlığı;“Müfettişlerimiz bir takım bulgular elde etti”

A+A-

Güzelyurt Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde görevli A. Ş. isimli memurun, iş araçlarının devir işlemi sırasında alınan yüzde 16’lık KDV ücretini vezneye yatırmayarak zimmetine geçirdiği iddiaları Maliye Bakanlığı Teftiş ve İnceleme Kurulu’nu harekete geçirdi

Ahmet VAMIK

Motorlu Araçlar Mukayyitliği’ne bağlı Güzelyurt Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde yolsuzluk yapıldığı iddiaları, Maliye Bakanlığı Teftiş ve İnceleme Kurulu’nu harekete geçirdi.

Güzelyurt Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde görevli A. Ş. isimli memurun, iş araçlarının devir işlemi sırasında alınan yüzde 16’lık KDV ücretini vezneye yatırmayarak zimmetine geçirdiği iddia ediliyor.

Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde devir işlemi yaptıran birçok vatandaşın ödediği yüzde 16’lık KDV ücretini zimmetine geçirdiği iddia edilen A. Ş.’nin ilgili görevden alınarak farklı bir dairede görevlendirildiği öğrenilirken, Maliye Bakanlığı Teftiş ve İnceleme Kurulu müfettişlerinin halen konuyu büyük bir titizlik ile soruşturmaya devam ettiği bilgisi de elde edildi.

Müfettiş gönderildi

Güzelyurt bölgesinden gazeteye ulaşan bazı vatandaşlar seyrüsefer ruhsatlarını yenilemeye gittikleri zaman büyük bir şok yaşadıklarını ifade etti. Satın aldıkları araçlarının devir işlemini yaptırmalarına rağmen seyrüsefer ruhsatlarını yenilemeye gittikleri zaman, ellerindeki araç koçanının üzerinde kendilerinin isminin yazdığını, ancak sistemde aracın eski sahibi üzerine kayıtlı olduğu yanıtını aldıklarını anlattı.

Araç koçanı ile kayıt sistemi arasında ortaya çıkan farklılık üzerine yapılan araştırma sonucunda, iş araçlarının devri esnasında alınan yüzde 16’lık KDV ücretinin Vergi Dairesi veznesine yatırılmaması nedeniyle araç devirlerinin kayıt sistemine işlenmediği ortaya çıktı.

Söz konusu meseleyle ilgili olarak ortaya çıkan yolsuzluk iddiaları üzerine ise Maliye Bakanlığı Teftiş ve İnceleme Kurulu harekete geçti. Güzelyurt Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’ne gönderilen müfettişlerin hesapları inceleme altına aldığı öğrenildi.

“Müfettişlerimiz bir takım bulgular elde etti”

Konuyla ilgili olarak Kıbrıs Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Maliye Bakanlığı Teftiş ve İnceleme Kurulu Başkanı Hasan Özyel, söz konusu iddiaları doğrularken, nisan ayında Güzelyurt Vergi Dairesi’nde yolsuzluk yapıldığına dair kendilerine ulaşan bir ihbar üzerine soruşturma başlatma kararı aldıklarını ve müfettiş görevlendirdiklerini ifade etti.

Görevlendirilen müfettişlerin söz konusu memurun görev yaptığı süre içerisinde gerçekleştirdiği tüm işlemleri, bu işlemlerden elde edilen tahsilatları ve bu tahsilatların gelirler veznesine yatırımlarını detaylı bir şekilde incelediğini belirten Hasan Özyel, “bu yapılan incelemeler sırasında müfettişlerimiz bir takım bulgular elde etti, bu bulgular üzerinde araştırmamızı daha da derinleştirdik ve karşılıklı inceleme yapma gereği duyduk. Yani araç devir işlemi gerçekleştiren bazı vatandaşlarla yaptırdıkları işlemlerle ilgili görüşme gerçekleştirdik ve devir formlarını onaylayan muhtarlarla görüştük ve halen daha görüşmeye devam ediyoruz” diyerek soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü vurguladı.

Soruşturmanın hangi aşamada olduğu ile ilgili bilgi veren Hasan Özyel, bazı bulgular elde edildiğini dile getirerek soruşturma halen devam ettiği için bu bulgularla ilgili açıklama yapmasının uygun olmadığını da ifade etti.

“İlgili personelin görev yeri değiştirildi”

Yolsuzluk iddialarının merkezindeki A. Ş. isimli personelin ilgili görevden alınarak farklı bir birimde görevlendirildiğini açıklayan Hasan Özyel, soruşturma henüz tamamlanmadığı için kurulun söz konusu personelle ilgili bir talepte bulunmadığını belirtti.

Soruşturma sonunda ilgili personelin suçlu bulunması halinde izlenecek prosedüre değinen Hasan Özyel, “soruşturma sonucunda söz konusu personelin suçlu olduğunun tespit edilmesi halinde, atama durumuna göre ya hakkında disiplin soruşturması başlatılır, ya da bakanların imzasıyla görevden uzaklaştırılabilecek bir pozisyonda ise görevinden uzaklaştırılmasını talep ederiz. Eğer ortada bir suç varsa araştırma yapılması amacıyla dosyası Hukuk Dairesi’ne (Başsavcılık) gönderilir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Söz konusu meselede de bir suç unsuru tespit edilmesi halinde bu şekilde bir yol izleneceğini kaydeden Hasan Özyel, müfettişlerin soruşturmayı henüz tamamlamayıp, raporlarını hazırlamadıkları için kendilerinin A. Ş. isimli personelle ilgili bir talepte bulunmamasına rağmen bağlı olduğu müdürlük tarafından görev yerinin değiştirildiğini de sözlerine ekledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.