1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "GÜZELYURT BARAJINA GİTMESİ GEREKEN SU DENİZE AKIYOR"
"GÜZELYURT BARAJINA GİTMESİ GEREKEN SU DENİZE AKIYOR"

"GÜZELYURT BARAJINA GİTMESİ GEREKEN SU DENİZE AKIYOR"

"Güzelyurt barajına gitmesi gereken su denize akıyor"

A+A-

Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği, Güzelyurt-Bostancı arasındaki çember yapımı 3 sezondur tamamlanmadığı için derivasyon kanalıyla Güzelyurt barajına gitmesi gereken suyun denize aktığını bildirdi.

Birlik Başkanı Turgut Akçın yaptığı yazılı açıklamada, Güzelyurt –Lefke çift şerit yolun yapımının bir türlü bitmek bilmemesinin Güzelyurt’a çok pahalıya mal olduğunu ifade etti.

Akçın, derivasyon kanalı ile yağmur sularının baraja akmasının  Güzelyurt’a hayat vereceğini, yer altı sularının besleneceğini vurgulayarak, Tarım ve Ulaştırma Bakanlıklarına konuya el atmaları konusunda çağrıda bulundu.

Akçın, Güzelyurt barajının  yer altı sularının beslenmesi için inşa edildiğini,  derivasyon kanalının  da bu maksat için yapıldığını vurgulayarak, kanalın kış gelmeden gözden geçirilmesi,  gereken yerlerin de tamirinin yapılması gerektiğini ifade etti.

Akçın diğer taraftan üretilen ürünlerin korunmasının; üretimin artmasına ve ithalatın azalmasına  vesile olacağına dikkat çekerek, köylüyü köyünde tutarak  üretime yöneltmenin  desteklerle mümkün olacağını vurguladı.

Akçın, bu desteklerin gününde verilmesi gerektiğinin altını çizerek   2015 yılı bitmek üzere olduğu halde  hala üreticiye Doğrudan Gelir Desteği ödemesi yapılmadığını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.