1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "GÜZELYURT BÖLGESİ'NE YATIRIMLAR SÜRÜYOR"
"GÜZELYURT BÖLGESİ'NE YATIRIMLAR SÜRÜYOR"

"GÜZELYURT BÖLGESİ'NE YATIRIMLAR SÜRÜYOR"

Müzakereler devam ederken, bölgeye yapılan yatırımlar...

A+A-

 

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Güzelyurt Bölgesi’nin genel durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özçınar, Kıbrıs sorununa yönelik müzakereler devam ederken, bölgeye yapılan yatırımların sürdüğünü belirterek,Güzelyurt bölgesinde, Güney’den göçmen ve eş değerlerini bırakarak yerleşen bir halk olduğunu, bölge halkının, insanı rahatsız etmeyecek bir anlaşmayla çözüme sürdürülebilir bir yapı oluşturacağına inandığını belirtti.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Kıbrıs Postası’na Güzelyurt Bölgesi’nin genel durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özçınar, belediye olarak iyi durumda olduklarını ifade ederek, altyapı çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini söyledi. Özçınar, ihalesi yapılmış ve devam eden, ilerleyen günlerde de ihalesi yapılacak olan 9 milyonluk bir yatırım hedeflediklerini belirterek, Güzelyurt’ta asfaltlama çalışmaları, kanalizasyon çalışmaları, Kalkanlı’da yağmur suyu dranaj çalışmaları, Sanayi Bölgesi geliştirme çalışmaları ve Kültür Evi çalışmalarının devam etmekte olduğunu anlattı. Özçınar, çalışmaların yüzde 90’nın Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti tarafından yapıldığını söyleyerek, altyapıda ilk kez bir metrelik yağmur suyu dranaj çalışması yapıldığını belirtti. Bostancı’nın yağmur suyu dranajının tamamlandığını dile getiren Özçınar, Güzelyurt’ta tüm yolların asfaltlanarak altyapı çalışmalarının tamamlanacağını kaydetti.

Bölge, nüfusun yarısı kadar öğrenciyi barındırıyor”

Özçınar, bölgeye özal girişimcilerin yatırımlarının devam etmekte olduğunu anlatarak, Sağlık ve Toplum Birimleri Üniversitesi’nin açılmasıyla da bölgenin daha çok gelişeceğini belirtti. Özçınar, bölgenin bir üniversite bölgesi haline dönüşeceğine vurgu yaparak, bölge nüfusunun hemen hemen yarısı kadar öğrenciyi barındırdığını söyledi.

Özçınar, en büyük sorunun su konusu olduğunu, Türkiye’den gelen suyla, sulamasının önceliğinin Güzelyurt ovasına olduğunu belirterek, bunun bölgeye bir rahatlama getireceğini söyledi. Özçınar, bu yıl kuraklığın fazla olacağına dikkat çekerek, en erken zamanda suyun dağıtımına başlanması gerektiğini kaydetti. Özçınar, “Önümüzdeki yaza sulamaya geçmemiz gerekiyor”dedi.

Esnafın sıkıntılarını bölge olarak daha çok hissediyoruz”

Özçınar şunları söyledi: “Yeni tarım politikalarını gözden geçirmemiz gerekiyor. Çift şerit yol projesi Lefke’ye kadar devam eden bir projedir. Bu da vatandaş için kendine bir güven ortamı oluşturuyor. Esnafa yönelik bölge olarak sıkıntılarımız var. Ülke genelinde de esnaf açısından sıkıntılar var ama bölge olarak bunu biz daha çok hissediyoruz. Doğal olarak bu yönde devletin esnafa yönelik olarak sorunlarını çözmek adına, onları rahatlatmak adına destekte bulunması gerekiyor”

Sanayi Bölgesi yok ve kırsal kesim arsalarının altyapısı tamamlanmadı”

Özçınar, Güzelyurt bölgesi olarak bir diğer önemli sorunlardan birinin de Sanayi Bölgesi sorunu olduğunu belirterek, diğer bölgelerde sanayi bölgeleri olmasına rağmen Güzelyurt’ta iş ortamının artışının sağlanması için önemli olan bir sanayi bölgesinin olmadığını belirtti. Özçınar, Güzelyurt’ta sanayi oluşumuna yönelik siyasilerin bir adım atmadığını ifade ederek, bunun büyük bir eksiklik olduğunu kaydetti. Özçınar, ayrıca gençlere yönelik dağıtılan kırsal kesim arsalarının altyapılarının belli bir yerden sonra tamamlanmadığına dikkat çekerek, hükümetin bu bölgelerin alt yapılarını tamamlamasını beklediğini söyledi. Özçınar, ülkedeki hayvancılık sektörüne yönelik, köylerdeki hayvan barınaklarının dışa çıkmasına yönelik de bir proje üretilmesi gerektiğini belirtti.

Özçınar, Kıbrıs sorununa yönelik müzakerelerin devam etmekte olduğuna vurgu yaparak, bölgeye yatırımların devam etmekte olduğunu, bölgede Güney’den göçmen ve eş değerlerini bırakarak yerleşen bir halk olduğunu, olası bir anlaşmada insanı rahatsız etmeyecek bir anlaşmayla bölge halkının çözüme sürdürülebilir bir yapı oluşturacağına inandığını belirtti.

Kıbrıs Postası

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.