1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜZELYURT HALKI SANDIĞA GİTMEMELİ
GÜZELYURT HALKI SANDIĞA GİTMEMELİ

GÜZELYURT HALKI SANDIĞA GİTMEMELİ

Tek sorumlu bölgeden oy alıp seçilen milletvekili ve bakanlar...

A+A-
 
GÜZELYURT HALKI SANDIĞA GİTMEMELİ

Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği heyeti, Güzelyurt bölgesinin içinde bulunduğu kötü durumun tek sorumlusunun bölgeden oy alıp seçilen milletvekili ve bakanların olduğunu iddia etti:

Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği, Güzelyurt bölgesinin içinde bulunduğu kötü durumun tek sorumlusunun bölgeden oy alıp seçilen milletvekili ve bakanların olduğunu iddia ederek, “Bizi unutanları biz de unutmalıyız, Güzelyurt halkı seçimlerde sandığa gitmemeli” dedi.

Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği Başkanı Ulus Ese ile Birlik Genel Sekreteri Şinasi Özdeş, dün Ali Baturay’ı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Güzelyurt’un mevcut sorunlarını anlatan birlik yetkilileri, bölge insanının refahı için hiçbir gayret, plan ve proje ortaya konmadığını söyledi.

Birlik Başkanı Ulus Ese, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’ın, Dernekler ve Birlikler Yasası altında kurulmuş olup bağımsız bir birlik olan Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği’ni ve verdiği belgeleri tanımadığını söyledi.

Avrupa’dan alınan ve ilçeler bazında örgütlenerek esnafın sorunlarını çözen meslek örgütlerine özerklik hakkı veren Esnaf ve Zanaatkarlar Birlikleri Federasyon Yasası’nın meclisten geçirilmesini istediklerini vurgulayan Ese, “Aziz Gürpınar bizi tanımazsa, biz de onu tanımayız. Makamını da tanımayız. Kendisi atanmış bir kişidir ve bizi temsil etmiyor. Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı hareket ettiği ve Güzelyurt esnafına haksızlık yaptığı için kendisine dava açacağız. Aziz Gürpınar’ı canlı yayına davet ediyorum. Hodri meydan” diye konuştu.

“Sorunlar yerinde çözülmeli”
Bölgede her vatandaşa hizmet ettikleri ve sorunlarının çözülmesini sağladıklarını ifade eden Ese, vatandaşın sorunlarını yerinde çözerek Lefkoşa’ya gitmek zorunda bırakılmaması gerektiğini kaydetti.

Güzelyurt bölgesindeki ekonomik durumun çok kötü olduğunu belirten Ulus Ese, “Herkes bankalara rehin, düzen bankalar üzerine kurulu” dedi.

Bakan Gürpınar’dan sigorta prim desteği istediklerini, Serdar Denktaş’ın ise bölge halkına vergi muafiyeti sözü verdiğini kaydeden Ese, kötü duruma rağmen hâlâ esnafa resen vergi gönderildiğini ifade etti.

“Sorumlular Güzelyurt’tan seçilen siyasiler”
Birlik Genel Sekreteri ve Güzelyurt Sivil Toplum Platformu Sözcüsü Şinasi Özdeş de Güzelyurt bölgesinin içinde bulunduğu kötü durumun tek sorumlusunun bölgeden oy alıp seçilen milletvekili ve bakanlar olduğunu vurguladı.

Esnaf, narenciyeci ve derneklerin sorunun kaynağının, bölgeden çıkan siyasilerin Güzelyurt’u düşünmemesi olduğunu kaydeden Özdeş, “Esnaf ve Zanaatkarlar Birlikleri Federasyon Yasası’nın meclisten geçirilmesini Türkay Tokel engelledi, Ahmet Çaluda ise dinamitledi. Gerek milletvekili, gerek bakan olduğu zamanda Türkay Tokel Güzelyurt esnafını aşağılamış ve daima küs kalmıştır” dedi.
Siyasilerin Güzelyurt için hiç çalışmadığını belirten Şinasi Özdeş, bölge halkının sandığa gitmemesi gerektiğini vurguladı.

Bölge halkının 5 yıl vergiden muaf tutulması, gençlere istihdam ve arazi imkanı sağlanması gerektiğini kaydeden Şinasi Özdeş, behemehal ve derhal yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

Şinasi Özdeş, 1975 yılından beri bölgeye hastane yapılmadığı, yerinin ve kaynağın hazır olmasına karşın sağlık bakanının işi savsakladığını belirtti.

Bölgedeki üniversitelerin ilçeye sırtını döndüğünü söyleyen Şinasi Özdeş, üniversitelerin Güzelyurt’la bütünleştirilmesi ve hatta bir üniversitenin de ilçe merkezine yapılması gerektiğini vurguladı.

“Bu politikayı kabul etmiyoruz”
Bölgede kasıtlı olarak sürdürülen göç ettirme politikasını kabul etmediklerini ve protesto ettiklerini söyleyen Şinasi Özdeş, diğer ilçelerde nüfus artarken Güzelyurt’un nüfusunun 30 binden 25 bine düştüğünü ifade etti.

Şinasi Özdeş, “İddia ediyoruz ki Güzelyurt’u elimizde tutabilmek için hiçbir gayret, plan ve proje sergilenmiyor. Gönyeli’de bugün ikinci bir Güzelyurt ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

Kıbrıs


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.