1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜZELYURT İLÇE BAŞKANLIĞI’NA TÜRKAY TOKEL SEÇİLDİ
GÜZELYURT İLÇE BAŞKANLIĞI’NA TÜRKAY TOKEL SEÇİLDİ

GÜZELYURT İLÇE BAŞKANLIĞI’NA TÜRKAY TOKEL SEÇİLDİ

Demokrat Parti Ulusal Güçler Güzelyurt İlçesi 9. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. İlçe Başkanlığına, tek aday olan Türkay Tokel oybirliği ile seçildi.

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler Güzelyurt İlçesi IX. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. İlçe Başkanlığına, tek aday olan Türkay Tokel oybirliği ile seçildi.

DP-UG’den verilen bilgiye göre, Güzelyurt Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da yer alan kongreye, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve eşinin yanı sıra Genel Sekreter Bengü Şonya, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Milletvekilleri Hasan Taçoy, Menteş Gündüz, Zorlu Töre, Genel Başkan Yardımcıları, bazı İlçe Başkanları, parti örgütlerinin yetkilileri, çok sayıda partili katıldı.

DENKTAŞ:

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş kongrede yaptığı konuşmasında hem Kıbrıs sorunundaki gelişmeleri, hem de hükümet icraatları ve hayata geçecek projeleri anlattı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun KKTC’ye gerçekleştirmiş olduğu ziyaretle de anlaşıldığı gibi Kıbrıs sorunu konusunda yeni gelişmelerin gündem de olduğuna dikkat çeken Denktaş; “bir şeyler pişirilmiş olmalı. Ne pişildiğini bu kez tam anlamıyla bilmiyoruz. Öğreneceğiz ve ondan sonra yollara çıkıp sizleri bilgilendirmek durumunda kalacağız. Halkımızın önüne sunulacak şey, gazetelerden okuduğumuz ‘iyileştirilmiş bir Annan Planı’ gelecek ve bu referanduma sunulacakmış. ‘İyileştirilmiş Annan Planı’nı iyileştirme her halde Kıbrıslı Türklerin % 64 ‘evet’ini, %70 ‘evet’e çıkarmak için iyileştirme olmayacaktır. Kıbrıslı Rumların %70’lik ‘hayır’ını, %51 ‘evet’e çıkarmak girişimi olacağına göre önümüze gelecek plan çok da hayrımıza bir plan olarak düşünmüyoruz. İnşallah yanılırız” dedi. 

DP Ulusal Güçler’in Ocak ayı sonunda gerçekleşecek olan olağan kurultayı konusunu da gündemine alan Denktaş; “Bu kurultay sonrasında kim hangi görevi alır bir yana bizim için esas başarıya odaklı bir şekilde çalışmamız gereken konu; Haziran ayında gerçekleşecek olan ‘Yerel Seçimlerdir” dedi.

Denktaş, yerel seçimlerde başarının bir ve bütün olarak hareket etmeyle mümkün olduğunu da sözlerine ekledi.

“GÜZELYURT’TA HEDEFİMİZ GELECEK SEÇİMLERDE MİLLETVEKİLİ SAYIMIZI 3’E ÇIKARMAK”

Güzelyurt bölgesinde iki dönem Milletvekili çıkaramadıklarını da hatırlatan DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Denktaş, ancak son seçimlerde bölgede oylarını ikiye katlayarak bir milletvekili çıkardıklarını şimdi ise hedefin gelecek seçimlerde bu rakamı 3’e çıkarmak olduğunu söyledi.

“Hükümette olduğumuz bu dönemde şimdi çok daha net görüyoruz ki, UBP ile CTP arasında çok bir fark yok. Biri sağcı, biri solcu olduğunu söylüyor ama uygulama tamamen aynı” diyen Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş; “KKTC’de, demokrasiyi ve kendi insanının haklarını koruyan tek bir parti var. O da DP Ulusal Güçler’dir” diye konuştu.

Atamalar konusunda yavaş hareket etmelerinin sebebinin ince eleyip sık dokumaktan kaynaklandığını dile getiren Serdar Denktaş, ülkede yaz aylarında bir erken seçime gidildiğini, ardından hükümet kurup ‘güvenoyu’ aldıklarını hemen akabinde okulların açıldığını hatırlatarak; “Okullar bir hafta sonra açıldı lakin nakiller yok, atamalar yok, tamir edilmeyen okullar çok. Tüm bu sorun ve sıkıntıların giderilmesi için çalıştık. Arkasından bütçe görüşmeleri başladı. Yaklaşık üç haftadır bütçeyi çalışıyoruz” dedi.

“İŞE ALINANI’ DEĞİL, ‘İŞE ALANI’ HUKUKEN CEZALANDIRMAK GEREKİR”

UBP döneminde kamuya yapılan istihdamlar konusuna yeniden açıklık getiren Serdar Denktaş, DP Ulusal Güçler olarak, ‘işe alınanı’ değil, ‘işe alanı’ hukuken cezalandırılması konusunda ısrarcı olduklarının da altını çizerek şunları söyledi:

“Aldığımız ve yılsonuna kadar devam etmesi gereken 2013 bütçesi Mart ayında tüketilmiş. ‘Yasal değil’ tartışmaları var ama yasalara uygun (yetki var çünkü) dünya kadar insan Başbakanlık kalemlerinden işe alınmış. Şimdi o gençler işsiz kalmakla karşı karşıya. Böyle bir yaklaşımı reddeden ve bu ülkede bu tür olayların tekrar yaşanmaması için ısrarla; “işe alınanı’ değil, ‘işe alanı’ hukuken cezalandırmalıyız” diye ısrarla bastıran parti yine DP Ulusal Güçler’dir.” 

“2015 RAHATLAMA YILIMIZDIR”

Ülkenin rahatlığı için 2015 yılına işaret eden Serdar Denktaş; “Yeni bütçe sona eriyor ve 2014 yılı bizim programımızı uygulamamıza aracı olan kendi bütçemiz ile yavaş yavaş açılacak. 2014 yılı yine çok rahat bir yıl değil. 2013’den daha rahat ama sıkıntılı bir yıl olarak geçecek. Ancak 2015 rahatlama, nefes almaya başlama yılımızdır” dedi.

“2014 YILI UBP İKTİDARINDA YARATILAN ‘İTİBAR TAHRİBATI’NI ORTADAN KALDIRMA YILI OLACAKTIR”

Başbakan Yardımcısı Denktaş, UBP hükümetinin ülkeye bıraktığı en büyük ve en önemli tahribatın, ‘mali tahribatın’ ötesinde, ‘itibar tahribatı’ olduğuna da dikkat çekerek; “Siyasetin, Devletin ve Kıbrıs Türk Halkı’nın yeniden itibar kazanması için 2014 yılında var gücümüzle çalışacağız. Bunun için her bir bireyimizin sabırlı ancak ümitli olmasını istiyorum” dedi.

“MUHALEFET EDENLER MUHALEFET EDEMEYECEK NOKTADA. ÇÜNKÜ MEMLEKETİ MAHVETMİŞLER”

Muhalefeti de eleştiren Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, özellikle Anamuhalefet partisi UBP’ye yönelik olarak şunları söyledi:
 “Muhalefet edenler muhalefet edemeyecek noktada. Çünkü muhalefet edenlerin muhalefet edecek yüzü yok. Memleketi mahvetmişler. Biz muhalefeti kendi kendimize yaparak yolumuza devam ediyoruz.”

GÜZELYURT VE SORUNLARI…

Genelde ülke, özelde Güzelyurt bölgesinin sorunlarını çok iyi bildiklerini ve bu sorunların ortadan kalkması için büyük bir mücadele verdiklerini de sözlerine ekleyen DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, seçim öncesi halka verdikleri sözleri yerine getirmek, yatırımları teşvik etmek, gençleri iş sahibi yapmak için başlatılan girişimlerin meyvelerini 2014 yılının ilk yarısında toplayacaklarını söyledi.

“GENÇLERE KİRA ÖDER GİBİ ‘KONUT SAHİBİ’ YAPMA İMKÂNI”

Gençlere ‘kırsal kesim arazisi’ vermek yerine, onları kira öder gibi ‘konut sahibi’ yapacaklarını söyleyen DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Denktaş, bu konuda sermaye bulma adına görevlendirdiği ekibinin önümüzdeki haftalarda Türkiye’de girişimler başlatacağını ifade ederek “ümit ediyorum ki, gelecek yıl bu projede bölge bölge hayata geçecek. Böylelikle inşaat sektörü, iş bulma imkânı gelişecek ve artacak. Başlangıç yerimizde ise Güzelyurt olacak” dedi.

“GELECEK DP ULUSAL GÜÇLERİN DİR”
 
“Gelecek bizimdir. Yeter ki tek yürekle, birlik, bütünlük içerisinde hareket edelim. Bizi bizden başka kimse yıkamaz. Bizde bizi yıkacak kadar kendimizden geçmediğimize göre gelecek bizimdir” diyen DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş konuşmasının sonunda ise göreve yeni seçilen Güzelyurt yönetimini tebrik ederek, başarılar diledi.

TÜRKAY TOKEL:

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Güzelyurt İlçe Başkanı Türkay Tokel de, güçlü, bilgili, çalışkan ve herkesi kucaklamaya hazır bir ekiple Güzelyurt’ta DP Ulusal Güçleri zaferden zafere koşturmak için hazır olduklarını dile getirdi. 

İLÇE YÖNETİM VE DİSİPLİN KURULU’NA SEÇİLEN İSİMLER;

DP Ulusal Güçler Güzelyurt İlçe Başkanlığına oybirliğiyle tek aday olan Türkay Tokel oybirliği seçildi.

İlçe Yönetim Kurulu’na ise; Canpulat Bolatcan, Cemal Gündüz, Enver Yılmaz, Birol Gülkan, Mutlu Genç, Birhan Kızıltoprak, Erkan Kaya, Aydın Kızılkaya, Ahmet Alasya ve Arif Kızılyürek oybirliğiyle seçildi.

İlçe Disiplin Kurulu’na oy birliğine seçilen isimler ise şunlar: Salih Bilginerler, Selçuk Görsay, Recep Sayım, İbrahim Şahinler, Şemistan İneci.

DP Ulusal Güçler çatısı altında ‘onlar’ veya ‘bunlar’ diye bir ayrımın söz konusu olmadığını da dile getiren Tokel, bunu sorgulamaya kalkacak olanların da dikkatli olması gerektiğinin altını çizerek; “hiç kimse ‘partiye katkı mı sağladık, zarar mı verdik?’ muhasebesine girmesin. Bu muhasebeye giren, bu hesabın altında kalır. Çünkü biz bir bütünüz, biriz, beraberiz, tek yüreğiz. Hiç kimse bu birlik ve beraberliğimizi bozamaz, bozamayacak, buna izin vermeyeceğiz” dedi.  

Hükümet etmenin sorumluluk gerektirdiğini, partisinin de bu sorumluluğun bilinciyle hareket ederek, toplumun refah seviyesini artıracak önlemleri aldığını sözlerine ekleyen Tokel; “Hükümet etmek sorumluluk gerektirir. DP Ulusal Güçler olarak biz bu sorumluluğun bilincinde ve tecrübesindeyiz. Elbette aşılması gereken sıkıntılarımız var. Bunlar içinde hükümet ortağı olarak mesai saati gözetmeksizin gece gündüz çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

Güzelyurt bölgesinin sorunlarını dile getiren Türkay Tokel; “Güzelyurt bu ülkenin en özel ve hassas ilçesi. Ne acıdık ki, en çok göç veren, en az gelişen, devlet kaynaklarından en az yaralanan, en çok gelişime, değişime, dönüşüme muhtaç bölgesi. Yıllardır müzakere masasında pazarlık konusu olan bu bölge insanı artık yaşadığı bu güvensiz ortamdan bıkmış, usanmış ve yılmıştır” diyerek hükümetten beklentilerini dile getirdi.

Tokel, Hükümetin ortağı olan partisinin Güzelyurt halkının sorunlarını göz ardı etmeyeceğine de inanç belirtti.

DİLEK VE TEMENNİLER…

DP Ulusal Güçler Güzelyurt İlçe Kongresi yapılan seçimlerin ardından gerçekleşen dilek ve temenniler bölümüyle son bulurken bu bölümde söz alarak kürsüde konuşma yapan isimler ise; Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre ile İlçe Yönetim Kurulu’na seçilen Arif Kızılyürek oldu.

ZORLU TÖRE, GÜZELYURT BÖLGESİNİN SORUNLARINI DİLE GETİREREK, HALKIN SIKINTILARINA DİKKATİ ÇEKTİ…

DP Ulusal Güçler Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre buradaki konuşmasında, Güzelyurt bölgesinin sorunlarını dile getirerek bölge halkının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

Zorlu Töre, Güzelyurt, Mesarya ve Maraş bölgelerinin birçok sorunlarının da ‘Kıbrıs sorununda hep taviz verilecek bölge’ olarak görülmesinden kaynaklandığını söyledi.

Töre, Rumlara verilecek köyleri içine alan bir haritayı da göstererek devam ettiği konuşmasında, Güzelyurt’un müzakerelerde pazarlık konusu edilmesinden vazgeçilmesini istedi.

KIZILYÜREK

Kuruluşundan bu yana parti içerisinde çeşitli görevlerde bulunduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Güzelyurt İlçe Yönetim Kurulu üyesi Arif Kızılyürek ise özeleştiride bulundu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.