1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜZELYURT KÖKENLİ RUMLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK
GÜZELYURT KÖKENLİ RUMLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK

GÜZELYURT KÖKENLİ RUMLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK

Güzelyurt (Omorfo) kökenli Rumların, bu yıl 33’üncüsünü gerçekleştirecekleri geleneksel anti-işgal yürüyüşü

A+A-

Güzelyurt (Omorfo) kökenli Rumların, bu yıl 33’üncüsünü gerçekleştirecekleri geleneksel anti-işgal yürüyüşünün, 13 Ekim Pazar günü Astromerit’te (Bostancı) yapılacağı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi sözde “Omorfo Belediye Başkanı” Haralambos Pittas’ın dün konu hakkında basın toplantısı düzenlediğini yazdı.

Habere göre Pittas, açıklamasında geleneksel yürüyüşe, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Yunan Meclisi’nden partiler arası bir heyet, “Fahri Omorfo Belediye Başkanları” ve Yunan Meclisi eski Başkanları Apostolos Kaklamanis ve Dimitris Siufas’ın da katılacağını söyledi.

Güzelyurt kökenli Rumların düzenleyeceği yürüyüşe, ayrıca İngiltere Parlamentosu heyeti, Avrupa Parlamentosu üyeleri ile sözde “Omorfo Belediyesi” ile kardeş olan Barnet gibi belediyelerin başkanları da katılacak.

Yürüyüş öncesinde Astromerit’te, sözde “Omorfo” Metropoliti Neofitos’un yöneteceği bir de ayinin yapılacağını yazan gazete, yürüyüşe katılacak davetlilerin ise Pazartesi günü Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis akabinde ise Meclis Başkanı Yannakis Omiru tarafından kabul edileceğini ve Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler hakkında bilgilendirileceğini belirtti. 
 
Yürüyüşün, “Omorfo’yu ve Omorfo’ya Bağlı Bölgeleri Anma Günü” çerçevesinde yapıldığını da anımsatan gazete sözde “Omorfo Belediyesi”nin bu çerçevede “AB içerisinde yeniden birleşmiş bir Kıbrıs için çalışmaları ve de Avrupa ailesine katılmalarının sonuçlarından birlikte faydalanmaları için” Kıbrıslı Türklere çağrı yaptığını da yazdı.

Habere göre sözde “Omorfo Belediye Başkanı” yürüyüşe katılmak için davet edilenlerden bazılarının, Güzelyurt’u ve “tahrip edilen kültürel mirası” yakından görmek için KKTC’ye geçmeyi arzuladığını söylerken , geçen yıl da böyle bir girişimde bulunulduğunu ancak “işgal rejiminin takındığı tavır nedeniyle bunun mümkün olmadığını söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.