1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜZELYURT-LEFKE ÇİFT YOL ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
GÜZELYURT-LEFKE ÇİFT YOL ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

GÜZELYURT-LEFKE ÇİFT YOL ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Bölge halkının uzun süredir beklediği Güzelyurt-Lefke çift yol çalışmalarına Lefke’den başlandı ancak istimlak nedeniyle bölgede huzursuzluk devam ediyor

A+A-

Yeni yapılacak Lefke-Güzelyurt çift şerit anayolu için ilk çalışmalara Lefke’den başladı.
Lefke girişindeki eski çakıl fabrikasının bulunduğu yerde dozerler çalışmaya başladı. Fabrika yanında bulunan madenli dere üzerine köprü yapımı için de çalışma başlatıldı.

Lefke-Güzelyurt anayolu ile ilgili UBP Hükümeti döneminde 7 Mart 2013 tarihinde alınan ve birçok tarlanın istimlak edilmesini öngören Bakanlar Kurulu kararı, bölge halkını ayağa kaldırdı. İstimlak edilmek istenen alanda birçok ekili tarla ve bahçe bulunuyor. Doğancı köylülerinin yanı sıra yolun geçeceği güzergah olan Lefke, Gemikonağı, Cengizköy, Yeşilyurt, Gaziveren, Aydınköy, Güneşköy ve Güzelyurt’ta istimlak nedeniyle huzursuzluk devam ediyor.

Yol güzergahı üzerinde tapulu malı olan köylüler bazı kişilerin çıkar ve menfaatlerini korumak için yol projesinin değiştirildiğini iddia etti. Köylüler, yol yapımı için devlet arazisi ve Rum malları mevcut iken kendilerine ait Türk koçanlı malların istimlak edilerek yol yapılmasına şiddetle karşı olduklarını yeni yapılacak olan yolun 72 ayak genişliğinde olması ise birçok koçanlı malın harap olmasına neden olacağını söylüyorlar.

Köylüler, yol yapımına karşı olmadıklarını ancak yol yapılırken önce devlet mallarının ardından da Rum mallarının kullanılması gerektiğini söyledi. Köylüler, biz yol yapımına karşı değiliz. Ancak bizim mallarımız istimlâk edilmeden önce devlet malları ve Rum malları kullanılmalıdır. Daha sonra sıra eş değer ve Türk mallarına gelmelidir” şeklinde konuşarak, devlet yetkililerinin bir açıklama yaparak kimlerin mallarının istimlak edildiğini bilmek istedikleri gerektiğini de dile getirdiler.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.