1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜZELYURT MAHALLİ BAROSU...
GÜZELYURT MAHALLİ BAROSU...

GÜZELYURT MAHALLİ BAROSU...

8 Ocak ile 10 Ocak tarihleri arasında mahkeme huzurunda hiç bir yasal işlem gerçekleştirmeme kararı aldığını açıkladı.

A+A-

Güzelyurt Mahalli Barosu, mahkemeden verilen emir ve hükümlerin icra edilmediğini, kâğıt üzerinde kaldığını savunarak, söz konusu duruma dikkat çekmek için 8 Ocak ile 10 Ocak tarihleri arasında mahkeme huzurunda hiç bir yasal işlem gerçekleştirmeme kararı aldığını açıkladı.

Güzelyurt Mahalli Barosu’ndan bugün yapılan yazılı açıklamada, söz konusu kararın oy birliğiyle aldığı vurgulandı.

Açıklamada, 10 Ocak’ta başlatılan süreçle ilgili durumun yeniden gözden geçirileceği belirtildi.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

“Güzelyurt Kaza mahkemesi ve Lefke’de oturum yapan Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nin vermiş olduğu hapislik emirleri doğrultusunda avukatların dosyalamış oldukları mazbatalar takriben 2011 yılından beri Güzelyurt Polis Müdürlüğü ve Lefke Polis Karakolu personeli tarafından tahsil edilmemektedir.

Gerek Polis Genel Müdürlüğü, gerekse Güzelyurt Polis Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde; Polis Genel Müdürlüğü’nden ve/veya Meclisten talimat aldıkları ve/veya 12/2012 sayılı ve 29/013 sayılı yasalar ile bilahare mazbata hususunda çıkacak yeni yasaların olduğu gerekçeleri ile mazbata tahsili yapmadıklarını ileri sürmektedirler.

12/012 sayılı yasa süresinin bitmesine rağmen mazbata tahsilatı yapılmamış bilahare yürürlüğe giren 29/2013 sayılı yasa bahane edilerek yine tahsilat yapılmamıştır.

İlgili yasalarda davalının mahkemeye müracaat ederek daha önce alınan kararı değiştirme iptal etme ve/veya erteleme gibi hakları olduğu belirtilmiş ancak bu güne dek bölgemizde hiç bir davalı/borçlu mahkemeden böyle bir emir alarak polise iletmemesine rağmen polis yetkilileri yetkilerini aşarak ve/veya mahkeme emirlerine aykırı hareket ederek ve/veya görevlerini kötüye kullanarak mazbata tahsili yapmamaktadır.

1. Herhangi bir yasal dayağı olmamasına rağmen Polis görevini yerine getirmeyi ihmal etmekte ve mahkeme tarafından verilmiş bulunan hapislik emirlerini ve/veya mazbataları icra etmemektedir.

2. Polis mazbataları icra etmemekle açıkça yasal mevzuata ve/veya Anayasaya aykırı davranmakta ve hukuk devleti ilkesini ihlal etmektedir.
     
3. Polis mazbataları tahsil etmemekle alacaklıların alacaklarını yasa yolu ile almalarını engellemekte ve alacaklıları yasa dışı yollara başvurmaya itmektedir

4. Borçlular tarafından bakıldığı zaman ise tahsil edilmeyen mazbatalar birikmekte ve   
sanılanın aksine mevcut durum borçluların aleyhine de gelişmektedir.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.