1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜZELYURT MAHKEMESİ’NDE EKSİKLİK
GÜZELYURT MAHKEMESİ’NDE EKSİKLİK

GÜZELYURT MAHKEMESİ’NDE EKSİKLİK

Güzelyurt Mahkemesi önünde basın açıklaması;

A+A-

“MAHKEMELERİN İHTİYAÇLARINI İKİNCİ PLANA ATMAK, ADALETE VURULAN DARBEDİR”

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ndeki personel ve altyapı eksikliğinin giderilmesini istedi.

“Mahkemeler adaletin kalbidir. Mahkemelerimizin ihtiyaçlarını ikinci plana atmak, adalete vurulan bir darbedir” diyen KTAMS, personel talebine olumlu yanıt verilinceye kadar mücadeleyi sürdüreceğini ve grev dahil tüm anayasal haklarını kullanacağını açıkladı.

KTAMS, bu sabah Güzelyurt Kaza Mahkemesi önünde, mahkeme personeliyle birlikte “personel eksikliği” konusunda basın açıklaması yaptı.
Sendikadan verilen bilgiye göre, mahkeme binası önünde toplanan KTAMS üyelerine Başkan Ahmet Kaptan da eşlik etti.  Açıklamayı KTAMS Örgütlenme Sekreteri Devrim Barçın okudu.

Açıklamada, mahkemelerin insanların hukuk sistemi içerisinde yaşadıkları sıkıntıları çözmek adına başvurdukları ve adalet aradıkları yer olduğu belirtilerek, bu sebeple mahkemelerin verimli bir şekilde işlemesinin adaletin tecellisi açısından çok büyük önem arz ettiği vurgulandı.

Siyasi erkten bağımsız bir yönetim şekline sahip olan mahkemelerde bugün personel ve alt yapı açısından çok büyük sorunlar yaşandığına işaret edilen açıklamada, “Güzelyurt Mahkemesi'nde artan dava sayısı ve birçok personelin emekliye çıkması nedeniyle yaşanan sıkıntıları çözmek adına mahkeme yönetiminin personel talebine hükümetlerce yıllardır olumlu cevap verilmemesi ise ülkeyi yönetenlerin adalete verdikleri önemi bir kez daha bizlere göstermiştir” denildi.

“TEK İCRA MEMURU, TEK TEMİZLİK İŞÇİSİ”

Yıllardır yapılan tüm uyarılara kulaklarını kapayan ve adeta mahkemelerin işleyişini kendisine dert edinmeyen bir anlayışla hareket eden hükümetler nedeniyle bugün Güzelyurt ve Güzelyurt'a bağlı tüm köylerde tebliğ, icra, tahliye ve satış işlemlerini tek bir memurun yürütmeye çalıştığını ve Lefke Mahkemesi de dahil temizlik işlerini sadece tek bir işçinin yaptığı belirtildi.

“ADALETE VURULAN DARBE”

KTAMS hükümete seslenerek, “Mahkemeler adaletin kalbidir. Mahkemelerimizin ihtiyaçlarını ikinci plana atmak, adalete vurulan bir darbedir” dedi.

KTAMS, bu sebeplerle Mahkeme yönetiminin talep ettiği ve şu an da Maliye Bakanlığı'nda bekleyen personel talebine bir an önce olumlu bir cevap verilmesi gerektiğini kaydedilerek, aksi takdirde mahkemelerde örgütlü ve yetkili sendika olarak bu yönde sonuç alıncaya kadar mücadeleyi sürdüreceğini ve grev de dahil tüm anayasal haklarını kullanacağını açıkladı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.