1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜZELYURT VE LEFKE ARASINDA HASTANE TARTIŞMASI
GÜZELYURT VE LEFKE ARASINDA HASTANE TARTIŞMASI

GÜZELYURT VE LEFKE ARASINDA HASTANE TARTIŞMASI

Hastane istiyoruz!

A+A-

 

HASTANE İTİRAZLARINA TEPKİ

Hastane tartışması Lefkelileri ve Güzelyurtluları karşı karşıya getirdi. Güzelyurt’a yapılması planlanan hastaneye şiddetle karşı çıkan Lefke halkının itirazlarına, Güzelyurt halkından tepki geldi. Güzelyurtlu vatandaşlar, hastane planına karşı çıkılmasına tepki gösterdiler.

“HASTANEYE İHTİYACIMIZ VAR”

Güzelyurt İlçesi’nin tam teşekküllü bir hastaneye ihtiyacı olduğu, ilçe ve bölge halkının yıllardan beridir, Cengiz Topel Hastanesi ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne gitmek zorunda kaldıklarına dikkati çekilerek, “Sağlık kadar önemli bir mevzuda, hastane yapılmasına nasıl karşı çıkılır, anlamıyoruz” denildi.

 

Hastane tartışması Lefkelileri ve Güzelyurtluları karşı karşıya getirdi. Güzelyurt’a yapılması planlanan hastaneye şiddetle karşı çıkan Lefke halkının itirazlarına, Güzelyurt halkından tepki geldi. Güzelyurtlu vatandaşlar, hastane planına karşı çıkılmasına tepki gösterdiler.

Güzelyurt İlçesi’nin tam teşekküllü bir hastaneye ihtiyacı olduğu, ilçe ve bölge halkının yıllardan beridir, Cengiz Topel Hastanesi ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne gitmek zorunda kaldıklarına dikkati çekerek, “Sağlık kadar önemli bir mevzuda, hastane yapılmasına nasıl karşı çıkılır, anlamıyoruz” dedi.

GÜZELYURTLULAR NE DİYOR?

CANKIZ KORUÇAM: BİR HASTANEYE TABİ Kİ İHTİYAÇ VAR

“Güzelyurt’un tam teşekküllü bir hastaneye ihtiyacı tabi ki var, neden olmasın. Güzelyurt ve bölge köylerinde yaşayan halk için iyi olur. Güzelyurt bölgesi halkının sağlık hizmeti alacağı bir hastane yıllardır olmadı. Dolayısıyla Lefke bölgesi halkının buna karşı çıkmasını yersiz buluyorum. Lefke bölgesi için Cengiz Topel Hastanesi gerekli olduğu gibi, Güzelyurt halkı için de yakında ve ilçemizde bir hastaneye ihtiyaç olduğu kesindir.”

YILMAZ TİP: YILLARDIR LEFKOŞA’YA GİTMEK ZORUNDA KALIYORUZ

“Güzelyurt halkı yıllardan beridir, bakınmak için Lefkoşa’ya gitmek zorunda kalıyor. Cengiz Topel Hastanesi’nde doktor mu var? Oraya bakınmaya giden hastalar zaten Lefkoşa’ya gönderiliyor. Bu nedenle bir ilçe olan Güzelyurt’a hastane yapılması gereklidir.”

MİTHAT BENGİSOY: İTİRAZLAR GEREKSİZDİR

“Güzelyurt ve bölgesi köylerinin, bir hastaneye ihtiyacı vardır. İtirazlar ise gereksizdir. Zaten bizim bölge insanımız Cengiz Topel’e gitmiyor. Yol itibariyle ulaşım mesafesi Lefkoşa ile denk olduğundan Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne gitmeyi tercih ediyor.”

ABDÜLHAMİT TAŞER: HASTANEYE NASIL KARŞI ÇIKILIR?

“Güzelyurt’un bir hastaneye ihtiyacı tabi ki var. İtirazlar yersizdir. Herkes kendi bölgesine ister. Onlar kendi bölgelerinde hastane olmasını istedikleri gibi biz de kendi bölgemizde hastane olmasını istiyoruz. Yıllardan beridir bu halk, Cengiz Topel’e veya Lefkoşa’ya gidip gelmek zorunda kalıyor. Sağlık kadar önemli bir durumda hastane olmasına nasıl karşı çıkılır anlamıyoruz.”

DERVİŞ HİLMİ: HASTANE GEREKLİDİR

“Bunu herkes bilir. Güzelyurt’a hastane yapılması, lüzumlu bir şeydir ve yetkililerin hastane yapma niyeti iyi bir şeydir. Bu düşünce inşallah lafta kalmaz.”

KAAN YURDAY: İTİRAZ ETMEYE HAKLARI YOKTUR

“Ben Yeşilyurtluyum. Lefke bölgesi halkının, Güzelyurt’a hastane yapılmasına itiraz etmeye hakkı yoktur. Mademki, Güzelyurt bölgesinin nüfusu, Lefke bölgesinin 3 katıdır, demek ki Güzelyurt’a bir hastane gereklidir.”

ÇETİN TİP: GÜZELYURT BİR İLÇEDİR VE HASTANE ŞARTTIR

“Güzelyurt’un bir hastaneye tabi ki ihtiyacı var. Güzelyurt bir ilçedir ve köyleri vardır. Dolayısıyla tam teşekküllü bir hastaneye olması şattır. Cengiz Topel de faaliyette kalsın ancak Güzelyurt’a da bir hastane açılsın.”

 

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.