1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜZELYURT'A MÜJDE!
GÜZELYURT'A MÜJDE!

GÜZELYURT'A MÜJDE!

GÜZELYURT'A MÜJDE!

A+A-

GÜZELYURT’A YENİ HASTANE YAPILMASI İÇİN YER TAHSİSİNE KARAR VERİLDİ

Bakanlar Kurulu, bugün yaptığı toplantıda rutin konularla ilgili kararlar yanında, yolcu taşımacılığını düzenleyen tüzükte bazı değişiklikler yapılması kararı aldı. 

Toplantıda ayrıca, Güzelyurt bölge halkına, daha iyi, kaliteli bir sağlık hizmeti götürecek yeni hastane yapılması için yer tahsisine karar verildi.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada yolcu taşımacılığıyla ilgili tüzükte yapılan değişiklikler çerçevesindeki aranacak şartlar şöyle sıralandı:

“KKTC vatandaşı olmak  veya yabancı ise çalışma izinli olup taşıma izinli araç sahibi veya sahipleri tarafından çıkartılmış çalışma iznine sahip olmak.

5 yıldan az olmamak üzere KKTC’de çalışma izinli olarak çalışmış ve en az 5 yıllık KKTC sürüş ehliyetine sahip olmak.

Başvuran kişinin affa uğramış olsa dahi, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtekarlık, irtikap, ırza geçme, hileli iflas, adam öldürme, herhangi bir uyuşturucu madde satma, kullanma  veya taşıma gibi yüz kızartıcı bir suçtan veya trafikle ilgili herhangi bir suçtan dolayı üç aydan fazla mahkum olmamış olmak.

Son 5 yıl içerisinde alkollü araç kullanmaktan dolayı ehliyetine el konulmamış olmak.

Yabancı uyruklu olması halinde ise, vatandaşı olduğu ülkenin yetkili makamı tarafından düzenlenmiş karakter belgesi ibraz etmek.”

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.