1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜZELYURT'TA BAŞLAYAN BİR GARİP OLAY ...
GÜZELYURT'TA BAŞLAYAN BİR GARİP OLAY ...

GÜZELYURT'TA BAŞLAYAN BİR GARİP OLAY ...

Türkiye’den geldiler, memurluk vaadiyle Güzelyurt’taki 3 kişiyi kandırarak toplam 27 bin TL’yi alıp gittiler

A+A-

Güzelyurt’da başlayıp Kozan’da biten iş vaadi macerası sonuçsuz kaldı, aileler perişan oldu. Adana’nın Kozan ilçesinden KKTC’ye gelen iki kafadar Türkiye ulaştırma bakanının yeğeni olduklarını iddia ederek, Güzelyurt’ta üç kişiyi, Türkiye’de memur etme vaadiyle kandırdığı ileri sürüldü. Güzelyurt’ta ikamet eden H.B’den 12 bin TL, C. D’den 10 bin, erkek olan Halil B’den ise 5 bin TL aldılar.

Lüks otellerde sözde işe alınacak kişilerle randevulaşarak yemekler yiyen, kimini gümrük memuru, kimini hademe, kimini ise imam yapacaklarını söyleyen açık gözler, insanların umutlarıyla oynayıp hem paralarını aldılar hem de Güzelyurt’taki kurulu düzenlerini de alt üst ettiler. Organize bir şekilde Ankara’da çeşitli müdürlerle telefon görüşmeleri yaptıklarını iddia eden bu kişiler, “İşiniz hazır. Biz Kozan’a gidiyoruz. Evraklarınızı hazırlayın. Prosedürleri halledelim, aybaşı işe başlayın…” şeklinde vaadlerle paraları topladılar.

AÇIKLAMA YAPMADILAR
Türkiye Ulaştırma Bakanı’nın yeğeni olduğunu iddia eden ve telefonla ulaşılan A.K.K ve iş ortağı K.Ö ise bu iddiaları yalanlayamazken, kamu görevlisi olduğunu ve açıklama yapamayacağını söyledi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.