1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HABERİM YOK!
HABERİM YOK!

HABERİM YOK!

'2 milyon euro' meclise damgasını vurdu.

A+A-

2 milyon Euro ile ilgili bilgisi olmadığını söyleyen Faiz Sucuoğlu, mahkemede arazinin kimseye kiralanmaması kararı çıktığını ve böylelikle Ahmet Baştaş lehindeki ara emrinin kalktığını söyledi...

Fatih Terim'le aralarında geçen diyaloğu da aktaran Sucuoğlu,Terim'in otellerin sahalarında düzenleme yapılması durumunda Türk takımları veya milli takımın KKTC'ye gelmesi için çalışma yapmaya söz verdiğini belirtti...

Serdar Denktaş, araziyi kiralayan Baştaş uzun bir süre hiçbir inşaat yapmayınca, devletten verilen bu kaynağı devretme yoluyla rant kavgasının başladığını TDP Mağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli dün mecliste yer alan konuda hükümeti göreve çağırarak, ülkedeki yanlışlıkları rüşvetleri gündeme getirmesini istedi, hükümeti çevre konusunda hassas olmaya çağırdı .

Angolemli, ayrıca dün basına yansıyan Girne’de bir araziyle ilgili konuda da açıklama istedi.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu bunun üzerine söz alarak, Angolemli'nin gündeme taşıdığı arazi konusuna değindi. Sucuoğlu, bu konuda yaşanan hukuk mücadelelerine işaret ederek, imzalanan kira sözleşmesini okudu. Sucuoğlu, burada iki şirketin davalaştığını ifade ederek, bu konuda alınan Başsavcılık görüşünü milletvekillerinin gündemine taşıdı, davanın da tamamlandığını kaydetti.

Mahkemede arazinin kimseye kiralanmaması kararı çıktığını ifade eden Sucuoğlu, mahkemenin bu kararıyla, ilk kiracının aldığı ara emrinin düştüğünü işaret etti. Sucuoğlu, Türkiye Turizm Fuarına katıldıklarını, buraya Kıbrıs kökenli 7 kişinin davet edildiğini, Fatih Terim'in de buraya geldiğini, yanında davet etmedikleri Serdar Adalı'nın da geldiğini, ancak ne vatandaşlık ne arazi istediğini, sadece turizm ve oteller üzerine konuştuklarını anlattı.

Sucuoğlu, aralarında geçen diyaloğu anlatarak, burada Fatih Terim'in otellerin sahalarında düzenleme yapılması durumunda Türk takımlarının veya Milli Takımın KKTC'ye gelmesi için çalışma yapılabileceğini söylediğini, ancak bu olayda kendisine haksızlık yapıldığını, bu konudaki haberlere üzüldüklerini kaydetti. Sucuoğlu, olayın sadece bir konuşma olduğunu, görüş alışverişi yapıldığını, ancak haberlere yansıyanların gerçek olmadığını, kaybedenin yine ülke olduğunu işaret etti. Arazi konusunda "2 milyon Euro ödendi" haberleri üzerine bunu bilmediğini, kendisini ilgilendirmediğini, yasal sürecin bugün belli olduğunu, isteyenin bu konuda istediği araştırma ve davayı açabileceğini ifade eden Sucuoğlu, yanlış yapılan haberlerden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Sucuoğlu, milletvekillerinden gelen sorulara da cevap vererek, araziye yapılması öngörülen yatırım projelerine anlattı, bu aşamadan sonra iki şirket avukatlarının işi çözeceğini kaydetti.

DENKTAŞ DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ise söz alarak, Rose &Akasan Enterprises Ltd. isimli şirkete ilk rezerv ayıran bakanın kendisi olduğunu dile getirdi. Bu tür yerlerin altı aylık rezerv ile verildiğini anlatan Denktaş, toplam 2 yılda tüm işlemlerin bitip artık inşaata başlar noktaya gelinmesi gerektiğini söyledi. İlgili süreç hakkında bilgi veren Denktaş, projenin çok uzun süre tamamlanmadığını ve devlet tarafından verilen kaynak üzerinden devrederek rant elde edilmeye çalışılması konusunun gündeme geldiğini ve konunun mahkemeye taşındığını anlattı.

Denktaş, bu yerin yatırımı yapacak olan şirkete verilmesinde büyük fayda olduğunu kaydetti. Ülkeye uluslararası şirketlerin yatırım yapmasının önemine değinen Denktaş, böyle bir şirket turizm yatırımı yaparsa booking.com, expedia gibi internet üzerinden rezervasyon sitelerinde KKTC'deki otellerin yer alabileceğini söyledi. Denktaş, Bakan Sucuoğlu'nun da yerinden benzeri bir tespit yapması üzerine Şehircilik Dairesi'nin yatırımcıların önüne sorun çıkarmaması için de gerekenin yapılması gerektiğini kaydetti.

Afrika

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.