1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HACKER TEMİNATA BAĞLANDI
HACKER TEMİNATA BAĞLANDI

HACKER TEMİNATA BAĞLANDI

Hacker teminata bağlandı

A+A-

 

İnternet üzerinden yurt dışındaki şirketlerin mail yazışmalarını hackleyerek havale işlemlerini başka hesaplara yönlendirmekle suçlanan zanlı Clifford Biokoro teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

 

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Mali Suçlarla mücadele amirliğinde görevli polis memuru olayla ilgili bulguları aktardı. Polis zanlı Clifford Biokoro’nun şirketlerin elektronik posta adreslerini ele geçirerek havale edilen paraları KKTC’deki başka şahıslar adına aktardığı yönünde bulgular olduğunu, banka hesaplarına gelen parayı çekip kendisine vermesini sağlayan ve bu iş için hesaplarını kullandığı kişilere komisyon verdiği yönünde tespitler olduğunu söyledi. Polis, zanlının evinde bulunan bilgisayar, flashdisk ,USB bellek üzerinde araştırma yapıldığını, yapılan incelemede şirketler adına düzenlenmiş sahte sözleşmeler bulunduğunu söyledi. Polis, sözleşmelerdeki imzalar ile zanlının imzasının karşılaştırıldığını ve uyumlu olduğunu belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın çok geniş kapsamlı olduğunu ancak zanlının etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve 15 bin TL nakdi teminat yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Detay

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.