1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAFTALIK TRAFİK BİLANÇOSU
HAFTALIK TRAFİK BİLANÇOSU

HAFTALIK TRAFİK BİLANÇOSU

KKTC’de, 5-11 Mayıs tarihleri arasında 78 adet trafik kazası meydana gelirken, bu kazalardan 1’inin de ölümle sonuçlandığı kaydedildi.

A+A-

5-11 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA 78 ADET TRAFİK KAZASI MEYDANA GELDİ

KAZALARDAN 1’İ ÖLÜMLE SONULÇANDI

KKTC’de, 5-11 Mayıs  tarihleri arasında 78 adet trafik kazası meydana gelirken, bu kazalardan 1’inin de ölümle sonuçlandığı kaydedildi.

Polis Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 5- 11 Mayıs tarihlerini kapsayan süre içerisinde, KKTC’de toplam 78 adet trafik kazası meydana geldiği, bu kazalardan 1’inin ölümle, 7’sinin yaralanmayla ve 70’inin de hasarla sonuçlandığı kaydedildi.

Polis tarafından ülke genelinde yapılan haftalık rutin trafik kontrollerinde toplam 4 bin 611 araç sürücüsü kontrol edildi.

Kontrol edilen araç sürücülerinin 391’ı ile ilgili ileri işleme gidildi.

Aleyhinde işlem yapılan araç sürücülerinin; “148’i süratli araç kullanmak, 6’sı tehlikeli sürüş,  20’si dikkatsiz sürüş yapmak, 15’i seyrüsefer ruhsatsız, 7’si sürüş ehliyetsiz, 6’sı alkollü araç kullanmak, 41’i seyir halinde cep telefonu ile konuşmak, 34’ü trafik levha ve işaretlerine uymamak, 3’ü trafik ışıklarına uymamak, 2’si muayenesiz, 8’i sigortasız veya kapsamı dışında, 3’ü “B” özel işletme izinsiz araç kullanmak, 1’i tonajından fazla veya tehlikeli yük taşımak ve 97’si diğer trafik suçlarından” rapor edildi.

Bu dönmede, meydana gelen kazalarda toplam hasar miktarı 286 bin 450 TL olarak belirlendi.

Kazaların bölgelere göre dağılımı şöyle:

“Lefkoşa 32, Gazimağusa 17, Girne 21, Güzelyurt 5, İskele 3”.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.