1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAFTAYI NEZARETTE GEÇİRECEKLER
HAFTAYI NEZARETTE GEÇİRECEKLER

HAFTAYI NEZARETTE GEÇİRECEKLER

Haftayı nezarette geçirecekler

A+A-

Uyuşturucu zanlıları Şükrü Peri, Hüseyin Parçalar, İzzet Eraslan ve Celal Kaya 6 gün daha poliste tutuklu kalacak.

Duygu ALAN

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekipleri tarafından Lefkoşa’da 7 Kasım 2017 tarihinde yapılan operasyonda tasarruflarında uyuşturucu olduğuna inanılan madde tespit edilen Şükrü Peri, Hüseyin Parçalar, İzzet Eraslan ve Celal Kaya, polisteki 2 günlük tutukluluk sürelerinin dolmasına müteakip ek tutukluluk talebi ile dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Soruşturmayı yürüten Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Murat Döşenci, mahkemedeki ifadesinde olayla ilgili bulguları aktardı.

Yerde baygın halde bulundu

Polis memuru Murat Döşenci, mahkemedeki ifadesinde, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekipleri tarafından 7 Kasım 2017 tarihinde saat 13.30 sıralarında zanlı Şükrü Peri’nin yerde baygın halde bulunduğunu ve üzerinde yapılan kontrolde yaklaşık 50 miligram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alındığını kaydetti.

Tutuklanan bir diğerinin ismini verdi

Döşenci, zanlı Şükrü Peri’den yapılan soruşturmada söz konusu maddeyi Hüseyin Parçalar’dan aldığını söylediğini, aynı gün zanlı Hüseyin Parçalar’ın da tespit edilerek gözaltına alındığını kaydetti.

Murat Döşenci, zanlı Hüseyin Parçalar’ın üzerinde yapılan kontrolde ise yaklaşık 150 miligram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alındığını söyledi.

Polis memuru Döşenci, zanlı Hüseyin Parçalar’dan yapılan soruşturmada, söz konusu maddeyi zanlı İzzet Eraslan’dan aldığını belirttiğini ifade etti.

Murat Döşenci, zanlı İzzet Eraslan’ın aynı gün tespit edilerek gözaltına alındığını ve zanlıdan yapılan soruşturmada söz konusu maddeyi Celal Kaya’dan Ekim ve Kasım ayı içerisinde 10 gram olarak aldığı yönünde beyanda bulunduğunu söyledi.

Polis memuru Murat Döşenci, zanlı Celal Kaya’nın ise Lefkoşa’da Surlariçi bölgesinde bulunan ikametgahında tespit edildiğini ve tasarrufunda yaklaşık 90 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, ikametgahının giriş kapısı yanında ise içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan ucu yanık sigara izmariti bulunduğunu belirtti.

Gönüllü ifade verdiler

Murat Döşenci, zanlıların tümünün polise gönüllü ifade verdiğini ve doktor kontrollerinden geçirildiğini kaydetti.

Döşenci, mahkemedeki ifadesinde ayrıca zanlı Celal Kaya’nın gözaltında tutulduğu hücrelerde tuvalet çeşmesini kırarak kendine zarar verdiğini,  olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından zanlıya gerekli tıbbi müdahalenin yapıldığını söyledi.

Polis 6 gün ek tutukluluk talep etti

Murat Döşenci, zanlıların 8 Kasım 2017 tarihinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldıklarını ve haklarında 2’şer gün tutukluluk emri alındığını söyledi.

Döşenci, soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirterek halen kayıp olduğuna inanılan maddeler olduğunu ve mesele ile ilgili aranan şahıs olduğunu dile getirdi.

Döşenci ayrıca uyuşturucu olduğuna inanılan söz konusu maddelerin analiz raporlarının beklendiğini ve zanlıların cep telefonları ile ilgili olarak GSM şirketlerine gerekli yazışmaların yapıldığını ve telefon dökümlerinin detaylarının henüz ellerine ulaşmadığını ifade etti.

Murat Döşenci, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi maksadı ile zanlıların 6 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Peri mahkemeden özür diledi

Mahkemeden söz hakkı alan zanlı Şükrü Peri, pişman olduğunu söyleyerek mahkemeden özür diledi.

Celal Kaya’nın avukatı zanlının böbrek rahatsızlığı olduğunu ve doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Mahkemeden söz hakkı alan zanlı İzzet Eraslan da böbreklerinden rahatsız olduğunu belirterek doktor kontrolünden geçirilmek istediğini ifade etti.

Mahkeme, polisin zanlılar hakkındaki 6 günlük ek tutukluluk talebini olumlu karşılarken zanlı İzzet Eraslan ve Celal Kaya’nın doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi.

Havadis

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.