1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAK EDENE VERİN!
HAK EDENE VERİN!

HAK EDENE VERİN!

Uzun yıllardır işçi olarak çalışan, üniversite mezunu Hüseyin Kontusoğlu,

A+A-

 

Gazimağusa Limanı’nda uzun yıllardır işçi olarak çalışan, üniversite mezunu Hüseyin Kontusoğlu, üye olduğu Gazimağusa Liman İşçileri Şirketi’ne yeni ortak alınmasıyla ilgili hükümete çağrı yaparak, “Hak edene verin! Bir değer daha elimizden gitmesin” dedi.

Liman işçisi Hüseyin Kontusoğlu, hükümetin şirkete yeni ortaklar alınması konusunun soruşturacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu konuda bir an evvel doğru karar verilmesini istedi.

Tüm ailesinin limandan kazanç sağladığını anlatan Kontusoğlu, dedesini de limanda çalışırken kaybettiğini anlattı ve şöyle konuştu:

“Ülke ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlayan bizler, alın teri ve emeğimizle yaptığımız işe değer katıyoruz. Yüce bir değer olan biz emekçiler üzerinden prim yapmaya çalışanları kınıyorum. Mağduriyetimiz büyük! Liman, biz çalışanlar için hayati önem taşımakta. Limana yıllarca emek vermiş bir kişi olarak, mücadelemizin hiçe sayılmasını hazmedemiyorum. Böyle bir anlayışın var olması ben ve arkadaşlarımı çok üzdü. Son günlerde yaşanan olayları esefle karşılıyorum.

Alınacak karar, emeğine ve ekmeğine saygı duyulan 80 işçinin geleceğini etkileyecek. İsteğimiz, yılan hikayesine dönen mağduriyetimizin bir an evvel giderilmesi. Yetkililerin sesimizi duyması. Şirkete ortak alımı yapılacaksa, öncelik hakkı biz çalışanların olmalı. Hükümet bu konuda bize destek olmalı. Elini taşın altına koyup, limanı köhnelikten kurtarmamız için bize destek olsun. Bu bilinçle hareket etsin.

Ekmeğimize göz diktiler. Yetkililer bu durumu iyi değerlendirsin. Şirketimizin devamı için, doğra kararlar alınsın. Hayallerimiz üzerinden prim yapıp onur ve gururumuzu zedeleyenlere dur densin!

Bize uzun vadeli düşük faizli kredi imkanı tanınırsa şirketi bulunduğu durumdan daha iyiye taşıyacağız. Limanın modernleşmesine katkı sağlayacağız. Bunun olmaması halinde şirkete, şirketi tanıtım, atılım ve yatırımlarla daha iyiye taşıyacak kişileri ortak edilsin.

Ortak edilecek kişiler arasında Mısırlı yatırımcı Morwan El Erian, çok güçlü. Dürüst bir yatırımcı. Mevcut 82 gemisi var. Limanda istenilen modernizasyonu 120 tonluk vinç ve panamatiklerle sağlayabilecek bir ortak. Şirkete biz çalışanlar ortak edilmezse, edilecek olanlar da iyi değerlendirilmeli.”

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.