1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAK, KKTC VATANDAŞLARININ TÜRKİYE’DE SAĞLIK HİZMETLERİNDEN YARARLANAMADIKLARINI BİLDİRDİ
HAK, KKTC VATANDAŞLARININ TÜRKİYE’DE SAĞLIK HİZMETLERİNDEN YARARLANAMADIKLARINI BİLDİRDİ

HAK, KKTC VATANDAŞLARININ TÜRKİYE’DE SAĞLIK HİZMETLERİNDEN YARARLANAMADIKLARINI BİLDİRDİ

Halkın Adalet Konseyi (HAK), herhangi bir nedenle Türkiye’de bulunan KKTC vatandaşlarının buradaki sağlık hizmetlerinden yararlanamadıklarını bildirdi.

A+A-

Halkın Adalet Konseyi  (HAK), herhangi bir nedenle Türkiye’de bulunan KKTC vatandaşlarının buradaki sağlık hizmetlerinden yararlanamadıklarını bildirdi.

HAK Başkanı Mustafa Ulaş yaptığı yazılı açıklamada, sigortası olanlar kısmen yararlansa da, memur emeklilerinin hemen hiç yararlanamadıklarını ifade etti.

Ulaş, konuyu görüşmek üzere Başbakan ve Başbakan Yardımcısı’ndan defalarca randevu talep ettiklerini ancak randevu alamadıklarını savundu.

CEZA YASASI

Ulaş, ülkede çözüm bekleyen bir çok  sorun varken, doğaya aykırı ilişkilerin Ceza Yasası’ndan çıkarılmasının birinci gündem olarak ele alınmasının gayri ciddiliğin göstergesi olduğunu da savundu.

Ulaş, hükümete hitaben; “Sen önce halkı rahatlat, sorunların bir çoğunu çöz, sonra da hukukçular ve sağlıkçılar ile birlikte bu konuyu önce tartış sonra büyük bir konsensus ile bir sonuca bağla” ifadelerini kullandı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.