1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. HAKAN ŞÜKÜR'E BİR ŞOK DAHA!
HAKAN ŞÜKÜR'E BİR ŞOK DAHA!

HAKAN ŞÜKÜR'E BİR ŞOK DAHA!

Hakan Şükür'e bir şok daha!

A+A-

AK Parti'den dün istifa eden Bağımsız İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün, TBMM Sporda Doping Sorununu Araştırma Komisyonu Sözcülüğü de sona erdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, duyurduğu uzun bir açıklamayla dün AK Parti'den istifa eden Şükür'ün Sporda Doping Sorununu Araştırma Komisyonu Sözcülüğü, İçtüzük'ün "Komisyon üyeliklerinde boşalma" başlıklı 22. maddesine göre sona eriyor.

Komisyonda, AK Parti'nin 10, CHP'nin 4, MHP'nin 2 ve BDP'nin bir üyesi bulunuyor. Şükür'ün üyeliğinin sona ermesiyle, AK Parti'nin komisyondaki üye sayısı 9'a düştü. TBMM Başkanlığı, AK Parti'ye düşen bir üyelik için isim bildirilmesi amacıyla AK Parti Grubu'na yazı yazacak. AK Parti'nin ismi bildirmesinin ardından toplanacak olan komisyon, yeni sözcüyü seçecek.

İçtüzük'ün 22. maddesi şöyle: "Mensubu olduğu siyasi parti ile üyelik bağı sona eren veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grup kurma hakkını kaybeden bir siyasi partiye mensup olan milletvekillinin komisyon üyeliği kendiliğinden sona erer. Noksan üyelik en kısa zamanda tamamlanır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.