1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HAKKI OLAN HERKESE HAKKINI VERMEK HÜKÜMETLERİN GÖREVİDİR”
“HAKKI OLAN HERKESE HAKKINI VERMEK HÜKÜMETLERİN GÖREVİDİR”

“HAKKI OLAN HERKESE HAKKINI VERMEK HÜKÜMETLERİN GÖREVİDİR”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, hükümetlerin, halkın “hizmetkârları” olduğunu ve hakkı olana hakkını vermesinin görevi olduğuna vurgu yaparak, eski KTHY çalışanlarına yapılan ödemenin hükümetin görevi olduğunu kaydetti.

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, hükümetlerin, halkın “hizmetkârları” olduğunu ve hakkı olana hakkını vermesinin görevi olduğuna vurgu yaparak, eski KTHY çalışanlarına yapılan ödemenin hükümetin görevi olduğunu kaydetti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Buran Atakan başkanlığındaki Hava-Sen heyetini kabul etti. Atakan, Başbakan Yorgancıoğlu’na, “eski hükümet döneminde 3 yıl ızdırap çektirilen eski KTHY çalışanlarına yapılmayan ödemeleri 4 ay gibi kısa bir sürede yaptığından dolayı” 640 çalışan ve aileleri adına teşekkür etti.

Atakan, Yorgancıoğlu’nun muhalefetteyken de şimdi de hep yanlarında olduğunu, muhalefette dahi ödemeler için söz vermediğini, son ödeme gününden bir gün önce de gecikme için çalışanlardan özür dilediğini anlatarak, ödemeden çok, Başbakanın özür dilemesinin kendisini etkilediğini söyledi.

Yorgancıoğlu’nun mağdur insanların yanında olmasının halktaki siyasetçiye olan güveni artırdığını ifade eden Atakan, eski KTHY çalışanlarının bu süreçte çok şeyini kaybettiğini, ancak aldıkları bu ödemelerle bir nebze olsun rahatladıklarını, zaten bu alacakların yasal alacakları olduğuna dikkat çekti.

Atakan, geriye kalan alacakların da imkanlar seferber edilerek çalışanlara verileceğinden emin olduğunu kaydetti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, hükümetlerin halk için olduğunu, halkın hizmetkarı olduğuna vurgu yaparak, bu yönde çalışmalar yaptıklarını ve hakkı olan herkese hakkını vermenin hükümetin görevi olduğunu vurguladı.

Yorgancıoğlu, söz verme alışkanlığının olmadığını, ancak insanların yasal haklarını vermenin prensibi olduğunu belirterek, eski KTHY çalışanlarıyla ilgili yaratılan ilk kaynakta aksilikleri aşarak ödemeleri yaptıklarını, bu süreçte bazı aksaklıklar yaşandığını ancak gecikme için özür dilemesinin kendisini küçültmeyeceğini düşünerek bunu yaptığını anlattı.

Gecikmenin çok uzun olmamasına ve ertesi gün çözümlenecek olmasını bildiği halde özür dilediğini anlatan Yorgancıoğlu, bu ödemenin hükümetin görevi olduğunu, bunu yaptıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Müsait olmaları ve imkanların yaratılması halinde çalışanlara haklarının verilmesi için gerekenin yapılacağını ifade eden Yorgancıoğlu, bu anlayışla yürüdükçe doğru işler yapılacağına inanç belirtti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.