1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘HAKKIMIZI SAVUNAN YOK’
‘HAKKIMIZI SAVUNAN YOK’

‘HAKKIMIZI SAVUNAN YOK’

Vatandaş et fiyatlarından, kasaplar ise suçlanmaktan şikayetçi

A+A-

Melin DOBRAN

Vatandaşlar et fiyatlarının pahalı olmasından yakınırken, bu konuda suçlu gösterilen kasaplar da kendilerini savunacak bir makamın bulunmamasından şikayet ediyor.

Lefkoşalı kasaplar “Üretici bizi suçluyor ama bizim hakkımızı savunan yok” diyor.

Kasaplar ne dedi..

İsmail Kamkam (Tunççağ Et Pazarı):

“Kasaplarla üreticiler arasında iyi bir diyalog olmamasından dolayı fiyatlarda patlama oluyor. Kasaplar Birliği diye bir şey yok. Bizim de bir birliğimiz olsaydı, her şey daha sistemli olurdu. Bir birliğe ihtiyacımız olduğunu defalarca dile getirdik fakat kimse oralı olmadı. Marketlerde kasap olması da bizim işlerimizi olumsuz yönde etkiliyor. Güney Kıbrıs’ta satılan etle Türk tarafında satılan etin arasında çok bir fark yok. Güney’deki et bizde satılan etlerden yaklaşık 10 lira daha ucuz. Rum kesimine neredeyse 10 ülkeden et gidiyor. Güneye etler donmuş da gidiyor ama orada kesilen etler de var. Vatandaşın Güneyden alışveriş yapması bizim işlerimizde düşüşe neden oluyor.”

Ahmet Kamkam (Kemal Kamkam Et Pazarı):

“Üreticiler, et fiyatlarının pahalı olmasından dolayı bizi suçluyor olabilir ama Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı bize hayvanın alış fiyatının 2-3 katına kadar eti satabileceğimizi söylemişti. Canlı hayvanı biz 15 liraya alıp, kilosunu 44 liraya satıyoruz. Her eti de aynı fiyata satmıyoruz. Kasaplar Birliğimiz olmadığı için biz suçlanıyoruz. Bir zamanlar birlik kurulmuştu ama şu an faaliyette değil. Kasapları savunan yok. Buradaki etler pahalı diye halk Güney Kıbrıs’tan et alıyor. Rum kesiminde 1 kilo kuzu yaklaşık 6 Euro, bizde ise 44 lira. Arada yaklaşık 20 lira gibi bir fark var. İster istemez bizim de satışlarımız olumsuz yönde etkileniyor. Devletin bu işe el atması lazım. Ham maddelerde düzenlemeye gidilmeli ve fonlar kaldırılmalı. Bir birliğin olması ve bizim hakkımızın savunulması lazım. Birlik olmadığı için böyle oluyor.”

Ayer Gündüz (Taşkınköy Kasap):

“Et fiyatlarının yüksek olmasından dolayı üretici ve kasaplar birbirini suçlayacağına, devlet, üretici ve kasaplar bir araya doğru yolu bulsun. Etin fiyatının neden yüksek olduğunu açıklasınlar. Üretim maliyetlerinin düşürülmesi lazım. Bazı müşterilerimiz etini Güney Kıbrıs’tan alacağını açık açık söylüyor. Az olan hayvanların çoğaltılması lazım. Üretim maliyetini düşürseler, et fiyatları da düşecek.”

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.