1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU!
HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU!

HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU!

Afet Özcafer hakkında suç duyurusu!

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı, bugün yazılı basında ve internet haber portallarında yer alan eski bir milletvekilinin mal bildirimi ile ilgili bazı açıklamalarına açıklık getirilerek, yapılan işlemler hakkında bilgi verdi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 25/2008 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması Yasası’nın 8/(4) maddesi uyarınca, milletvekilliği görevi sona erenlerin bir ay içerisinde mal bildiriminde bulunmak zorunluluğu olduğuna dikkat çekilerek, Afet Özcafer’in milletvekilliği görevi sona erdikten sonra bu yasal görevini yerine getirmediği ve mal bildiriminde bulunmadığı belirtildi.

Bunun üzerine,  Özcafer’e, Dr. Esat Ergün Serdaroğlu tarafından (Cumhuriyet Meclisi Geçici Başkanı sıfatıyla) bir yazı ile mal bildirimini Meclis Başkanlığı’na teslim etmesi yükümlülüğü yazılı olarak hatırlatıldığı belirtilen açıklamada, ancak Afet Özcafer’in yine mal bildiriminde bulunmadığı kaydedildi.

İkinci bir yazı ile Mal Bildiriminde Bulunulması Yasası’nın 14’üncü maddesi uyarınca kendisine yazılı bir ihtar yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, yasa kuralları gereği ihtarın kendisine tebliğinden itibaren 30 gün içerisinde mal bildiriminde bulunmasının talep edildiği, ancak Özcafer yine mal bildiriminde bulunmayınca, ilgili yasanın 14’üncü maddesinin emrettiği şekilde, 9 Eylül 2014 tarihinde Meclis Başkanlığı tarafından Başsavcılığa suç duyurusunda bulunduğu vurgulandı.

Açıklamada, 25/2008 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması Yasası’nın ilgili maddeleri ise şöyle verildi:

“Mal Bildiriminin Zamanı 8.(1) Seçimle iş başına gelen görevliler, seçimin kesinleştiği tarihten itibaren iki ay içerisinde, (2) Bakanlar Kurulu Üyeleri, atanmalarından itibaren bir ay içerisinde; (3) Bu Yasa kapsamında olan diğer görevliler, göreve atanmalarından itibaren bir ay içerisinde; (4) Görevlilerin görevlerinin sona ermesi halinde, ayrılma tarihinden itibaren bir ay içerisinde; (5) Yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile komisyon ve kurul üyeleri, seçilmeleri veya atanmalarından itibaren bir ay içerisinde; (6) Mal varlığında önemli bir değişiklik olduğunda bir ay içerisinde mal bildiriminde bulunmak zorundadırlar.

Süresi İçerisinde Mal Bildiriminde Bulunmama 14. Bu Yasanın 8’inci maddesinde belirtilen süreler içerisinde mal bildiriminde bulunmayanlara, bildirimin verileceği mercilerce yazılı ihtarda bulunulur. İhtarın kendisine tebliğinden itibaren otuz gün içerisinde bildirimde bulunmayanlar hakkında gerekli işlem yapılmak üzere Başsavcılığa suç duyurusunda bulunulur.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.