1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAKKIYLA YERİNE GETİRDİĞİNİ BELİRTTİ
HAKKIYLA YERİNE GETİRDİĞİNİ BELİRTTİ

HAKKIYLA YERİNE GETİRDİĞİNİ BELİRTTİ

Siber'den gelen övgüler;

A+A-

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, İş Kadınları Derneği heyetini kabul etti.

İş Kadınları Derneği Başkanı Semral Erel, yaptığı konuşmada, Başkanlığı sebebiyle kendisini kutlayan Siber’e teşekkür ederek, kadınların ekonomideki yerini sağlamlaştırmak ve katkılarını arttırmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Dernek olarak yaptıkları çalışmaları Siber’e anlatmak ve Meclis çalışmaları hakkında bilgi almak için Siber’i ziyaret ettiklerini belirten Erel, Mecliste iş hayatından gelen milletvekillerinin daha yoğun yer alması gerektiğine inandıklarını ifade etti.

SİBER

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ise, geçmişte belleklere yerleşen işadamları kelimesini iş kadınlarını da kapsayacak bir kavram haline getirmek için çalışan İş Kadınları Derneği’ni yakından izlediğini söyledi.

Siber, sivil toplum örgütü olmanın gerekliliğinin içtenlik, motivasyon ve gönüllülük olduğunu; Derneğin de tüm bunları hakkıyla yerine getirdiğini belirtti.

Meclis’in özellikle bu dönemde yükselen bir başarı grafiği olduğunu vurgulayan Siber,  “Meclis İç Tüzüğünü geçirdik şimdi de anayasa değişiklik önerilerini geçirdik” dedi.

Siber, komitelerin çağsaş yasaları AB uyum yasalarını geçirmek için sürekli çalıştığını, yaz tatilini de 2 aya indirdiklerini anlatarak, komitelerde fazla mesai yapan arkadaşlarıyla da gurur duyduğunu belirtti.

Meclis’in bu dönem sosyal sorumluluk projelerinde de yer aldığına dikkati çeken Siber, bu çalışmlardan birinin de, 12 Haziran Perşembe  akşamı Bedesten’de sergilenecek meclisteki mevcut resimlerin sergisi olduğunu kaydetti.

Siber, çevre ve taşocakları gibi konularda yaptıkları çalışmaları da anlatarak, meydanlar projesi kapsamında Mimarlar Odası ve LTB öncülüğünde Girne Kapısından Atatürk Meydanına kadar olan bölge için proje yarışması açılacağını söyledi.

Doktora yapan öğrencilerin tezlerini Meclis kütüpanesinde toplamak için de girişim başlattıklarını dile getiren Siber, “meclis halkındır diyoruz biz geçici süre görev için burdayız ve bunu sık sık tekrarlıyorum” dedi.

Siber, meclis veb sayfasından tüm aktiviteleri yayınladıklarını ve yasaları da takip edilebilir hale getirdiklerini söyleyerek sosyal medyayı da etkin şekilde kullanmaya çalıştıklarını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.