1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAKSEN’DEN BASIN AÇIKLAMASI
HAKSEN’DEN BASIN AÇIKLAMASI

HAKSEN’DEN BASIN AÇIKLAMASI

KOOPERATİFLER RUTİN DENETLENMELİ, ÇALIŞAN EMEKÇİLER ŞAİBEDEN KURTARILMALIDIR.

A+A-

Mukayyitlik, Genel Kurulların süresi içinde yapılmasından sorumludur.

Kooperatiflerde yolsuzluklara olduğu kadar,  üzerinde siyasi ayak oyunlarına izin vermeyeceğiz.

Bazı basın organları Kıbrıs Türk Halkının öz malı olan kooperatifleri yıpratacak tarzda, olayın iç yüzünü araştırmadan, kooperatifle ilgili denetim raporlarına ulaşmadan, Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’nden net bilgi almadan halkımızın kooperatiflere olan güvenini yerle bir edecek haberleri yazmakta sakınca görmemektedirler.

Kooperatif çalışanları ile ilgili asılsız haberlerin hem çalışanı, hem köy halkını olumsuz etkileyeceğini kendi öz kuruluşlarına olan güveni zayıflatacağını ve bağlarını yıpratacağını gözardı edilmesi son derece üzücüdür.

Salt gerçekle hiçbir ilgisi bulunmayan çalışanları yıpratmaya yönelik bu tarz haberlerin yaklaşan yerel seçimlerin arifesinde ortaya çıkması da düşündürücüdür.  Söz konusu haberlerin doğruluk payı taşıdığına dair belge de sunulamamaktadır.

Bu bağlamda son hedef Paşaköy Kooperatifi ve çalışanı olmuştur. Kooperatif personelinin yolsuzluk yaptığına ilişkin duyum – dedikodu bağlamında kaleme alınmış haber ciddiyetten de uzaktır. Ancak açtığı yaralar haberin basitliğinin aksine ciddidir. Basın kuruluşlarının bu tür haberleri yayınlarken daha dikkatli olmalarında fayda görmekteyiz.

Bu noktada Kooperatif Şirketler Mukayyitliğini ivedilikle göreve davet ediyoruz.

  • Paşaköy Kooperatifi’nde görev yapan üyemizin yürüttüğü işlemlerin denetlenmesini ve konunun müfettiş raporu ile kamuoyunun bilgisine sunulmasını,
  • Yıllardan beri yapılmayan Genel Kurulun yapılarak, yönetim Kurulu seçimlerinin Kooperatifler mevzuatına uygun olarak ivedilikle gerçekleştirilmesini,
  • Kooperatifin yönetim ve denetim organlarının yasal hüviyete kavuşturulmasını,

 talep ediyoruz.

HAKSEN sadece üyelerine karşı değil, Kıbrıs Türk Halkına karşı da kendini sorumlu hissetmektedir. Her kişi ve Kurumun görevini mevzuata uygun olarak zamanında ve doğru bir şekilde yerine getirmesini, hesap verebilir şekilde görev ifa etmesini beklemektedir.

Haklıdan, doğrudan ve mazlum, mağdurdan yana olan tutumumuz aynı kararlılıkla sürecektir. Kooperatiflerde yolsuzluklara olduğu kadar,  üzerinde siyasi ayak oyunlarına izin vermeyeceğiz.

Hükümetten ve Kooperatif Şirketler Mukayyitliği ve bağlı olduğu Başbakanlık’tan da aynı duruşu beklemek Sendikamız HAKSEN, kooperatif çalışanları ve üyelerinin de hakkıdır.

 

                                                                                                             FIRAT YILMAZ
                                                                                                         GENEL SEKRETERİ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.