1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAKSIZLIĞA UĞRADI ACI İÇİNDE ÖLDÜ
HAKSIZLIĞA UĞRADI ACI İÇİNDE ÖLDÜ

HAKSIZLIĞA UĞRADI ACI İÇİNDE ÖLDÜ

Haksızlığa uğradı Acı içinde öldü

A+A-

Devrim DEMİR

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, Polis Genel Müdürlüğü’nü, 2003 yılında açılan terfilerde hakkı olduğu halde terfi alamadığı, 2011 yılında Yüksek İdare Mahkemesi ararıyla teyit edilen Polis Müfettişi Özer İnsan’ın öldüğü güne kadar olan, 10 yıllık maaş farkını terfi almış gibi ödemeye mahkûm etti

HAKSIZLIK SAĞLIĞINI BOZDU: Lefkoşa Kaza Mahkemesi kararında, terfilerde uğradığı haksızlık nedeniyle, Özer İnsan’ın hakkı olduğu halde alamadığı terfi nedeniyle sağlığının bozulduğunu kayıt altına aldı. Mahkeme Özer İnsan’ın bu nedenle acı içinde öldüğüne bulgu yaptı
MAAŞ FARKI 39 BİN TL: Özer İnsan’ın 2003 yılında alması gereken terfiden, öldüğü 2013 yılına kadar olan süredeki maaş farkını 39 bin TL olarak hesaplayan Mahkeme, PGM’nin bu parayı faiziyle birlikte ailesine ödemesine karar verdi
PGM YİM KARARINA UYMADI: Lefkoşa Kaza Mahkemesi, Özer İnsan davasında, PGM’nin Yüksek İdare Mahkemesi’nin 2011 yılındaki kararına uymadığını da teyit etti. Mahkeme Özer İnsan’ın hayatta olması halinde PGM’nin kendisine 5 bin sterlin “manevi tazminat” ödemesi gerektiğine de kararında yer verdi
YENİ DAVA AÇILACAK: Özer İnsan’ın ailesi hukuk mücadelesine devam edecek. Aile Kaza Mahkemesi’nin 5 bin Sterlinlik tazminat kararını istinafa götürmeye hazırlanıyor. Manevi tazminatın aileye verilmesi talep edilecek

Polis terfilerinde haksızlığa uğradığı düşüncesi ile 2013 yılında yaşadığı strese kalbi dayanmayarak hayatını kaybeden Polis Müfettişi Özer İnsan’ın çocuklarının Polis Genel Müdürlüğü’ne açtığı tazminat davası dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde karara bağlandı.

Üç yıldır devam eden hukuk mücadelesinde, Lefkoşa Kaza Mahkemesi kararında, terfilerde uğradığı haksızlık nedeniyle, Özer İnsan’ın hakkı olduğu halde alamadığı terfi nedeniyle sağlığının bozulduğunu kayıt altına aldı. Mahkeme Özer İnsan’ın bu nedenle acı içinde öldüğüne bulgu yaptı.

Özer İnsan’ın 2003 yılında alması gereken terfiden, öldüğü 2013 yılına kadar olan süredeki maaş farkını 39 bin TL olarak hesaplayan Mahkeme, PGM’nin bu parayı faiziyle birlikte ailesine ödemesine karar verdi.

Karar dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi Başkanı Bahar Saner tarafından açıklandı.

Kararda Özer İnsan’ın avukatı Şefik Aşçıoğulları ve oğlu Evren İnsan hazır bulundu.

Mahkeme PGM’yi mahkûm etti

Kaza Mahkemesi Başkanı Bahar Saner, Özer İnsan’ın 1998 yılında müfettiş olarak Polis Genel Müdürlüğü’nde görev yaptığını,  1998 yılından 2013 yılına kadar da müfettişlik görevini yürüten İnsan’ın, kıdem sıralamasına göre başmüfettiş olması gereken kişiler arasında yer aldığını anımsattı.

Başkan Saner, Lefkoşa Kaza Mahkemesi, Özer İnsan davasında, PGM’nin Yüksek İdare Mahkemesi’nin 2011 yılındaki kararına uymadığını da teyit etti.
 

“İnsan acı içinde öldü”

Dün açıklanan kararda Özer İnsan’ın haklı olduğu halde alamadığı terfi yüzünden sağlık sorunları yaşadığını belirten Bahar Saner, İnsan’ın toplum içinde küçük düşürülüp haksızlığa uğradığı gerekçesi ile acı ve ızdırap içinde öldüğüne bulgu yaptıklarını söyledi.
 

Maaş kayıplarını ödeyecek

Özer İnsan’ın 2003 yılında alması gereken terfiden, öldüğü 2013 yılına kadar olan süredeki maaş farkını 39 bin TL olarak hesaplayan Mahkeme, PGM’nin bu parayı faiziyle birlikte ailesine ödemesine karar verdi
 

Yaşasaydı 5 Bin Sterlin alacaktı

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, Özer İnsan davasında, PGM’nin Yüksek İdare Mahkemesi’nin 2011 yılındaki kararına uymadığını da teyit etti. Mahkeme Özer İnsan’ın hayatta olması halinde PGM’nin kendisine 5 bin sterlin “manevi tazminat” ödemesi gerektiğine de kararında yer verdi.
 

İstinafa gidilecek

Kararın ardından Havadis’e konuşan avukat Şefik Aşçıoğulları, hukuk mücadelesine devam edeceklerini ve 5 bin sterlin “manevi tazminat”ın  aileye verilmesi için Yüksek İdare Mahkemesine başvuracaklarını açıkladı.
İnsan gözyaşlarına hâkim olamadı

Babalarının ölümünün ardından başlattıkları hukuk mücadelesini kazanan Evren İnsan gözyaşlarına hâkim olamadı.

Duygularını Havadis okurları ile paylaşan Evren İnsan, “11 sene mahkemelerde süründürdüler. Canını aldılar ama biz mücadeleye devam ettik. Çıkan karar bütün polis teşkilatına ve memlekete hayırlı olsun. Babamın bize vasiyetiydi, ben çektim teşkilattaki arkadaşlarım çekmesin. Bugüne kadar Havadis Gazetesi hiçbir şeyden korkmadan hep yanımızda oldu” ifadelerini kullandı.
 

Özer İnsan 3 yıl önce aniden ölmüştü

Polis Müfettişi Özer İnsan, polis terfilerinde haksızlığa uğradığı düşüncesi ile 8 Eylül 2013 tarihinde yaşadığı strese kalbi dayanmayarak geçirdiği ani kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.