1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “HAL VE HAL YASASI İVEDİLİKLE HAYATA GEÇMELİ”
“HAL VE HAL YASASI İVEDİLİKLE HAYATA GEÇMELİ”

“HAL VE HAL YASASI İVEDİLİKLE HAYATA GEÇMELİ”

Kıbrıs Türk Meyve Sebze Toptancılar Birliği eski Başkanı Ahmet Maşera, Başbakan Sibel Siber’in yaptığı açıklamayı “talihsiz bir açıklama” olarak niteledi.

A+A-

MAŞERA: “ÜLKEMİZDE BİR İKİ ÜRÜNDE İLAÇ KALINTISI BULUNMUŞ OLMASI SEBEBİYLE TÜM ÜRÜNLERİMİZİN İMA EDİLMESİ SON DERECE YANLIŞ BİR TUTUMDUR.”

“HAL VE HAL YASASI İVEDİLİKLE HAYATA GEÇMELİ”

Kıbrıs Türk Meyve Sebze Toptancılar Birliği eski Başkanı Ahmet Maşera,  Başbakan Sibel Siber’in yaptığı açıklamayı “talihsiz bir açıklama” olarak niteledi.

Maşera, birlik adına yaptığı açıklamada, Başbakan Siber’in bakanlar kurulu yaptığı açıklamada ‘tükettiğimiz her sebze ve meyveyle zehri vücudumuza alıyoruz” ifadeleri üzerine duyduğu sıkıntıyı ifade eden Maşera, “Başbakan Sibel Siber’e yeterince bilgi verilmediğinden dolayı yanlış bir açıklama yaptığına inanıyoruz. Ülkemizde bir iki üründe ilaç kalıntısı bulunmuş olması sebebiyle tüm ürünlerimizin ima edilmesi son derece yanlış bir tutumdur” dedi.

Tarım Bakanlığı’nın gerekli denetimi yaptığını ve bu ürünlerin üzerinde ilaç kalıntısı bulunarak gereğinin yapıldığını kaydeden Maşera, hiçbir üreticinin ürettiği ürününde ilaç kalıntısı bulunmasını istemediğini belirtti.

Maşera şöyle devam etti: “O halde hükümetler erken zamanda zirai klinikler açıp, küçük üreticilere ilaçlama tekniklerini amaca uygun olarak yapmalarını öğretmelidir. Rekoltesi yüksek olan ürünlerin zirai kliniklerin denetiminde ilaçlanıp, hasat zamanı hasat edilmesini sağlamalıdır. Hatta bunların daha kolay yapılabilmesi ve uygulanması için Üretici Birlikleri ve Kooperatifler kurulmalıdır.”

Başbakanın yaptığı açıklamalardaki “İlaçların reçete ile satılması” olayını ancak açılacak zirai klinikler ile istişare halinde olunduğu takdirde destekleyeceklerini kaydeden Maşera, Güney Kıbrıs’tan reçetesiz olarak KKTC’ye ülkemize birçok ilaç ve tohumun denetim olmadan geçebileceğini hatırlattı.

Senelerdir halkın sağlığını düşünerek hallerin ve hal yasasının yapılmasını istediklerini ve bu konuda mücadele ettiklerini, bazı siyasiler ve bazı belediye başkanlarının bu işlerin yapılmasına karşı çıktılarını anlatan Maşera, bugüne kadar hal ve hal yasasının ertelendiğini kaydetti.

Maşera, insan sağlığını olumlu etkileyecek böyle bir yasanın halen neden yapılmayarak ertelendiğini ya da neden hayata geçirilmediğini anlamadıklarını da belirterek, yeni gelecek hükümetin hal ve hal yasasını meclisten geçirerek, mevcut hükümet ve belediyeler tarafından uygulanmasının sağlanmasını umduklarını sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.