1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HALEN ÇOK CİDDİ EKSİKLİK VE SORUNLAR VAR
HALEN ÇOK CİDDİ EKSİKLİK VE SORUNLAR VAR

HALEN ÇOK CİDDİ EKSİKLİK VE SORUNLAR VAR

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri ve Lefkoşa Belediye Başkan adayı Mehmet Harmancı

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri ve Lefkoşa Belediye Başkan adayı Mehmet Harmancı, engellilere yönelik fiziki ve sosyal altyapıda, düzenlemelerde çok ciddi eksiklikler bulunduğunu savundu.

Harmancı, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, ailelerin bilinçlendirilmesi, güçlü bir özel eğitim ve aile destek programlarının önemine dikkat çekerek, Engellileri Koruma Rehabilite ve İstihdam Yasası ile ilgili tüzüklerin tadil edilmesinin elzem olduğunu kaydetti.

Özel eğitimden yararlanma haklarında yasal eksiklikler bulunduğunu kaydeden Mehmet Harmancı, belediye sınırları içerisinde ulaşım, dolaşım, erişilebilirlik, istihdam ve sosyal yaşam gibi hayati konuların yerel mekanizmalarca engelli bireylerin ihtiyaçlarına da cevap verecek şekilde düzenlenmesinin, kamusal demokrasi ve eşitlik anlayışının vazgeçilmezi olduğunu vurguladı.

Belediyelerde tüm altyapı çalışmalarında engellilerin ihtiyaçlarının da dikkate alınmasının öncelik olması gerektiğini ifade eden Harmancı, engellilerin yaşam alanlarının şekillenmesinde söz sahibi olmaları için planlama ve karar alma mekanizmalarında yer alabilmelerine yönelik düzenlemelerin yapılmasının öncelikleri arasında olacağını kaydetti.

Harmancı, engellilere yönelik ulaşım, dolaşım ve erişilebilirliğin sağlanması, eğitim ve istihdam olanaklarının artırılması, sosyal yaşam alanlarının geliştirilmesine yönelik projeleri olduğunu söyledi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.