1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. HALEP’TE VARİL BOMBALI KATLİAM
HALEP’TE VARİL BOMBALI KATLİAM

HALEP’TE VARİL BOMBALI KATLİAM

Esad’a bağlı güçler, Halep’in muhalif bölgelerini helikopterden atılan varil bombalarıyla vurdu. Can kaybının 100’ü bulduğu ifade edildi.

A+A-

Esad’a bağlı güçler, Halep’in muhalif bölgelerini helikopterden atılan varil bombalarıyla vurdu. Can kaybının 100’ü bulduğu ifade edildi.

Suriye’de rejim uçakları, Halep’i bombardımana tuttu. Gün boyu helikopterlerden atılan varil bombaları kenti adeta cehenneme çevirdi. Görgü tanıkları, hava harekatına savaş jetlerinin de katıldığını aktardı. Ölü sayısı konusunda ise farklı bilgiler geldi. Anadolu Ajansı’na konuşan Şehba-Press Genel Yayın Yönetmeni Mamun Ebu Ömer, ölü sayısını 100 olarak verirken, yabancı ajanslar 16’sı çocuk 40’a yakın kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Saldırı, muhaliflerin kontrolündeki Ard el-Hamra, El-Haydariyye, El-Ensari, Sahur, Tarik Bab, Merce ve Salihiyen mahallelerini hedef aldı. Yollar kullanılmaz hale gelirken, çok sayıda araç hasar aldı, yıkılan evler oldu. Beşar Esad hükümetinden ise olayla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

BM HAVADAN YARDIMA BAŞLADI

Öte yandan BM ise Irak üzerinden Suriye’ye yönelik ilk hava yardımına başladı. Yardım kapsamında gıda ve kışlık malzeme tedarik ediliyor. Havadan yardım 12 gün boyunca sürecek. İlk yardım kargosu, Irak özerk Kürt bölgesindeki Erbil’den kaldırılarak Suriye’nin kuzeyindeki Hasiçi bölgesine ulaştırıldı.

EN AZ 16 ÇOCUK ÖLDÜ

Halep’teki saldırı sonucu en az 16 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi. Bombaların yıktığı evlerin enkazı altında kalanlar nedeniyle bilançonun çok daha ağır çıkmasından endişe ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.