1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HALI SAHA MAÇI MEYDAN KAVGASINA DÖNDÜ
HALI SAHA MAÇI MEYDAN KAVGASINA DÖNDÜ

HALI SAHA MAÇI MEYDAN KAVGASINA DÖNDÜ

Bir ağır yaralı, karşı takımda 7 tutuklu;

A+A-

Yenierenköy’de halı saha maçı sırasında çıkan kavga sonucunda Şerif Avcil ve Muhammet Avcil’i ciddi şekilde dövdükleri öne sürülen Yılmaz Güler, Gaddafi Fırat, Cüneyt Barış, Aydın Gülevi, Yüksel Yılmaz, Mehmet Sadık Bingöl ve Gökhan Akın tutuklandı.

Tutuklanan zanlılar, Şerif Avcil ve Muhammet Avcil tarafından darp edildiklerini iddia ederlerken, Muhammet Avcil’in başına aldığı darbe sonucu kafatasında çatlak oluştuğu ve 5 buçuk saatlik ameliyatının ardından yoğun bakım servisine alındığı bildirildi.

Polis Muhammet Avcil’in hayati tehlikesi olduğuna vurgu yaparken mahkemede, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi adına zanlıların üçer gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi nöbetçi Yargıcı Tacan Reynar huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Mustafa İldeniz, Ziyamet Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Hüseyin Eğitmen’i tanık olarak dinletti.

Tanık polis, 28 Mart 2014 tarihinde Yenierenköy Belediyesi’ne ait halı sahada Yeşilköy’de sakin zanlıların bir taraf olarak, Ziyamet köyü sakini Şerif Avcil ve Muhammet Avcil’e sert bir cisimle vurduklarını söyledi.

Muhammet Avcil’in başına aldığı darbe sonucu kafatasında çatlak oluştuğunu belirten polis memuru, Avcil’in Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde 5 buçuk saat süren bir ameliyata girdikten sonra yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığını kaydetti. Eğitmen, Muhammet Avcil’in ifadesinin hala alınamadığını belirtti.

Meselenin kendilerine saat 23.20’de rapor edildiğini belirten Hüseyin Eğitmen, zanlıların günün ilk saatleri olan 03.45’te tutuklanmaya başladıklarını açıkladı.

Tanık polis, mahkemeden soruşturmanın selameti açısından üçer gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Zanlı 1 Yılmaz Güler kimin vurduğunu fark etmedik. 3 gün çoktur. Spor amaçlı gittik, böyle olmasını istemezdik” diye konuşurken, zanlı 3 Cüneyt Barış “Ben seyirciydim. Ayırmaya gittim. Top da oynamadım” dedi. Zanlı 5 Yüksel Yılmaz ise ilk darp edilenin kendisinin olduğunu, Muhammet Avcil’in de kargaşada kafasını demire vurduğunu iddia ederken, zanlı 6 Mehmet Sadık Bingöl ise olay anında kendisinin sahada olmadığını, olayı köye gittiğinde duyduğunu öne sürdü. Zanlı 7 Gökhan Akın ise kendisinin de darp edildiğini ve mağdur olduğunu iddia etti.

Yargıç Tacan Reynar, zanlıların üçer gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.