1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HALK ATEŞ PÜSKÜRÜYOR!
HALK ATEŞ PÜSKÜRÜYOR!

HALK ATEŞ PÜSKÜRÜYOR!

Ara emrine uyulmadı.. Üç gündür Lefkeliler, ateş püskürüyor;

A+A-

Üç gündür suları kesik olan Lefkeliler, Belediye Başkanı Mehmet Zafer’e ateş püskürdü.

Lefke halkı, belediyenin ödenmeyen elektrik faturaları sebebi susuz kaldı. Üç gündür suları kesik olan Lefkeliler, Belediye Başkanı Mehmet Zafer’e ateş püskürdü. Lefke Belediyesi Müdürü Haluk Giray, yaptığı açıklamada, sorunun giderilmesi ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Lefke Belediyesi’ne ait su motorlarının elektriği, belediyenin ödenmemiş faturaları nedeniyle ile kesildi. Su motorlarının elektriğinin kesilmesi sonucu, Lefke halkı susuz kaldı. Yaklaşık üç gündür suları kesik olan Lefkeliler, Belediye Başkanı Mehmet Zafer’e ateş püskürdü. Faturalarını zamanında ödediklerini belirten Lefkeli vatandaşlar, fatura karşılığında hizmet beklerken; sularının kesilmesini kabul edilemez bir durum olarak nitelendirdi. Lefke Belediyesi Müdürü Haluk Giray, yaptığı açıklamada, sorunun giderilmesi ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü belirtirken; kalıcı çözümün, yeni bir mali düzenleme ile olabileceğinin altını çizdi.

Ara emrine uyulmadı

Elektrik Kurumu’na ödemediği, toplam 11 milyon 438 bin TL’lik borcu sebebi ile mahkemelik olan Lefke Belediyesi, diğer kurum ve belediyelerin aksine, yapılandırmaya gitmeyerek ara emri için mahkemeye başvurdu. Mahkemenin, ara emri şartları içerisinde, belediyenin yeni dönem faturalarının ödenmesini zorunlu kılmasına rağmen, Ocak ve Şubat ayı faturalarının da ödenmemesi sebebi ile Kıb-Tek, su motorları da dahil Lefke Belediyesi’ne ait olan elektrik akımını kesti.

Özel şahıs ve kurumların motorları kullanılıyor

Bölgenin susuz kalmaması adına Lefke Belediyesi yetkilileri, bölgede bulunan ve özel şahıs ile kurumlara ait olan su motorlarını, ana su hattına bağlayarak çözüm bulma yolunu tercih etmiş durumda. Ancak sulama suyu motorlarının, içme su hattına bağlanması konusunda da rahatsızlık duyan Lefke halkı, bu sular la ilgili tahlil yapılıp yapılmadığı konusunda da, Lefke Belediyesi’nde cevap bekliyor.

Haluk Giray: “Bu gün itibarı ile bölge bölge su verilemeye başlayacak”

Yaşanılan sıkıntı ile ilgili açıklamada bulunan Lefke Belediyesi Müdürü Haluk Giray, 11 milyon 438 bin TL’lik elektrik borcunun, yaklaşık 7 milyon TL’sinin su motorlarına ait olduğu bilgisini verdi. 24 Ocak’ta konunun mahkemelik olduğunu belirten Giray, mahkemenin ara emri verdiğini ancak; ara emri içerisinde, yeni dönem faturaların ödenmesi şartının da koyulduğunu kaydetti. Ocak ve Şubat ayı faturalarının ödenmemesi sebebi ile ara emrinin uygulanmamış olduğunu ifade eden Giray, bu nedenle Kıb_tek’in, Lefke Belediyesi’nin elektriğini kestiğini açıkladı. Giray son dönem faturaların ödenmesi adına çalışmaların sürdürüldüğünü belirtirken; Lefke bölgesine su verilmesi adına da, özel şahıs veya kurumlara ait su motorlarının kullanılmaya başlandığını ve bu gün itibarı ile bölge bölge su verilmeye başlanacağını sözlerine ekledi.

“Mali yapı değiştirilmelidir”

Giray, yaşanılan su sorununun, yıllardır değiştirilmeyen mali yapıdan kaynaklandığını vurguladı. Mali hesapların değiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Giray, belediyenin su için ton başına 1,5 TL ödediğini ancak; faturaya ton başına 1,1 TL yansıttığını ve bu sistemle hiçbir zaman borçların tamamının ödenmesinin mümkün olmadığını kaydetti. Giray, fatura bedellerinin ve mali hesapların değiştirilmesinin önemine dikkat çekerken; aksi halde bu tür sıkıntıların yaşanabileceğini açıkladı.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.