1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HALK DİLİNDE 10’DA 1 OLDU
HALK DİLİNDE 10’DA 1 OLDU

HALK DİLİNDE 10’DA 1 OLDU

HALK DİLİNDE 10’DA 1 OLDU

A+A-

UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, elektrik fiyatlarında yapılan indirim konusunda hükümeti eleştirdi. Tatar, dünyada fuel oil fiyatlarının 115 dolardan 50 doların altına düştüğünü anımsatarak, “yani yüzde 50’ye varan indirim yapılırken, KKTC’de elektrik fiyatlarına bunun yansıması, halk dilinde 10’da 1 oldu” dedi.

Tatar,  yazı açıklamasında, elektrikte yapılan indirimin indirim olmadığını savunarak, indirimden dolayı Elektrik Kurumunun feragat edeceği rakamın ayda 1 milyon TL dahi olmadığını kaydetti.

Akaryakıt fiyatlarının düşmesiyle Elektrik Kurumu’nun yakıt giderinin 30 milyon TL’den 15-16 milyona düşebilme olasılığı bulunduğunu ifade eden Tatar, “Fuel oil fiyatlarının düşmesinden kurum 15 milyon TL tasarruf yaparken sen bu halka dönüp de 1-2 milyon TL vereceksin. Burada parayı tutmak istedikleri ortaya çıkıyor. Bu fiyat düzenlemesi makyajdır ve aldatmacadır. 750 kws üzerinde elektrik kullanımı yüzde 3 civarında olduğu tahmin ediliyor. Buna öre halk bu indirimden az oranda yararlanacak. Yani şuna dikkat çekmek istiyorum. Bu toplumun yüzde 60’ı 250-500 kws arasında elektrik tüketiyor. Bu indirimden halk fazla yararlanmayacaktır” dedi.

Tatar şöyle devam etti:

“Bu yönetim ve statükonun devamı durumunda böyle olacak. İsmet Akim’i dinledim. Kurumda yatırım ihtiyacı olduğunu söyledi. Yatırım yapacaklarını söyledi. Yani bana göre geri borç da ödemeyi düşünmüyorlar. Yüksek faizli 400 milyon TL üzerinde borçlar var çeşitli bankalara, geri borç da ödemeyi düşünmüyorlar. Sayaçların ömrü bitmeden akıllı sayaç alıyorlar. İnsan tasarrufu yapacaklardı, yeni 120 tane insan aldılar.”

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.