1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "HALK HABERDAR DEĞİL"
"HALK HABERDAR DEĞİL"

"HALK HABERDAR DEĞİL"

"HALK HABERDAR DEĞİL"

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, “Kıbrıs sorununa bulunacak bir çözümün Kıbrıs Türk halkının ekonomik ve sosyal yaşantısını daha kötüye değil, daha iyiye götürmesine özel bir önem verilmesi gerektiğini” vurguladı.

Tatar, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiades’in yarın yapacağı özlü görüşmelerin gecikilmeden bir sonuca bağlanmasını diledi.

Ersin Tatar, “Kıbrıs Türk halkını çözümsüzlüğün mağduru durumunda tutmak, dünyada hak ettiğimiz statüyü almamızı engellemek isteyenlerin oyunlarının artık son bulması gerekir” dedi.

"HALK HABERDAR DEĞİL"

Liderlerin yarın özlü görüşmelere başlayacağını fakat halkın bu konuda sağlıklı bilgisi olmadığı görüşünü ifade eden Ersin Tatar, hazırlanan ortak kağıtların neler içerdiğinden halkın haberdar olmadığını kaydetti.

Tatar, “Rum tarafının ustaca bir algı yaratma kampanyası ile görüşme sürecini istediği şekilde çerçevelendirdiğini ve Türkiye’yi günah keçisi noktasına oturtarak elinden geleni yaptığını” belirterek Rum liderliğinin, siyasi partilerin ve Başpiskopos’un açıklamalarına işaret ederek, iki tarafın da hangi noktada olunduğunu açıklamasını istedi.

“GİDİLECEK YOLU HALK BELİRLEMELİ”

Açıklamasında Cumhurbaşkanı Akıncı’ya müzakerelerde ele alınan konularla ilgili sorular yönelten Tatar, şu ifadelere de yer verdi:

“Kıbrıs Türk halkı daha fazla bugünkü aleyhimize olan durumda tutulamaz. Bir sonuca mutlaka ulaşılmalıdır. Rum tarafı eğer ayak sürer, çözüm konusunda bizi yok sayan görüşlerinde ısrar ederse Meclis, hükümet, Cumhurbaşkanlığı işbirliği ile referandum sandıkları halkımızın önüne konulmalı, gidilecek yolu halkımızın belirlemesini, dünyanın halkımızın kararına saygı duymasını sağlamalıyız. Artık yeter. Rum oyunlarına ‘dur’ deme zamanı gelmiş ve geçmiştir de.”

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.