1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HALK SAĞLIĞI BÖYLE TEHDİT EDİLİYOR
HALK SAĞLIĞI BÖYLE TEHDİT EDİLİYOR

HALK SAĞLIĞI BÖYLE TEHDİT EDİLİYOR

Açıklama sosyal medyadan geldi;

A+A-

 

Tarım Dairesi Müdürü Emine Solyalı, sosyal medya üzerinden dün paylaştığı bilgide KKTC'ye ithal edilen şeftalide pestisit kalıntısı tespit edildiğini belirterek şeftalilerin Güngör Çöplüğü’nde imha edildiğini açıkladı.

AÇIKLAMA SOSYAL MEDYADAN

Tarım Dairesi Müdürü Kinine Solyalı, pestisit kalıntısı tespit edilen şeftalilerin Güngör Çöplüğü’nde imha edildiğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, şeftalilerin miktarı, nereden ve hangi şirket tarafından ithal edildiği ise belirtilmedi

Solyalı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada aynen şu ifadelere yer verdi: “Denetimlerini büyük titizlikle sürdüren Tanın Dairesi, yurt dışından gelen ürünlerden şeftalide pestisit kalıntısı tespit etti ve Güngör Çöplüğü’nde imha ettirdi.

Şu anda tanmsal ilaçlar konusunda en kontrollü ülkelerden biri olduğumuzu söyleyebilirim. Biz içinde olduğumuz ve diğer ülkelerin de neler yaptığını ne aşamada olduklarınıı çok iyi araştırdığımız için söyleyebilirim. 

Israrım sivil toplumun bundan sonraki aşamalarda dikkatleri diğer etkenlere de çekmeye çalışması ve kanseri tetikleyen her etmenin minimuma düşmesi için çalışma başlatılması.

"Ben görevde olduğum süre içinde dairemin üzerine düşeni titizlikle yapmaya devam edeceğim.”

Artık sosyal medyayı kullanacak

Şeftalilerin hangi şirket tarafuıdan ve nereden ithal edildiği hakkında herhangi bir bilgi paylaşımı yapmayan Solyalı açıklamada, konu şeftalilerin miktarı ve piyasaya sürülüp sürülmediği hakkında da bilgi vermedi. Solyalı, Havadis’e yaptığı açıklamada ise halka en doğru bilginin sosyal medya üzerinden ulaşacağına inanç belirterek bundan sonra kamuoyuna yapacağı açıklamaları basın aracılığı ile değil, sosyal medya üzerinden yapacağını ifade etti.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.