1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. HALK SAĞLIĞI İÇİN İŞBİRLİĞİ KARARI
HALK SAĞLIĞI İÇİN İŞBİRLİĞİ KARARI

HALK SAĞLIĞI İÇİN İŞBİRLİĞİ KARARI

HALK SAĞLIĞI İÇİN İŞBİRLİĞİ KARARI

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ)  ile Gazimağusa Belediyesi’nin halk sağlığının gelişmesine yönelik olarak işbirliğini geliştirme kararı aldığı belirtildi.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, YDÜ Veteriner Fakültesi ve Hayvan Hastanesini ziyaret etti ve YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan ile Başhekim Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene’den sağlık ile eğitim alanlarındaki faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Ahmet Savaşan, hastanenin amacının yalnızca evcil hayvanların sağlığıyla ilgilenmek olmadığını, ülkede insan sağlığı ve halk sağlığına da katkı sağlamak olduğunu kaydederek tüm belediyelerin, bilgi ve tecrübelerinden yararlanması için gereken adımları attıklarını söyledi.

YDÜ Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene de hayvan sağlığının, hayvancılık sektörü ve halk sağlığı açısından çok önemli olduğuna işaret ederek fakülte ve hastane olarak hastalıkların ve zararlıların kısa sürede kontrol edilip yok edilmesi için gerekli donanıma sahip olduklarını kaydetti.

Ergene, önümüzdeki günlerde Gazimağusa bölgesinde hayvan hastalıkları ve alınması gereken önlemlerle ilgili seminerler başlatacaklarını ve bunu ülkenin dört bir tarafında sürdüreceklerini bildirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.