1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HALK SORUNLARLA BOĞUŞUYOR
HALK SORUNLARLA BOĞUŞUYOR

HALK SORUNLARLA BOĞUŞUYOR

Mehmetçik Belediyesi çalışanları eylemine devam ediyor, başkan meclis üyelerini toplantıya çağırmıyor

A+A-

Mehmetçik Belediyesi çalışanlarının ağustos ayında başlattıkları grevleri halen devam ediyor. Grev nedeniyle aylardır başta çöp toplama olmak üzere beledi hizmetleri alamayan Mehmetçikliler ve belediyeye bağlı diğer köylerde yaşayan halk ise adeta kaderlerine terkedilmiş gibi. Birçok sorunla baş başa kalan vatandaşlar, artık belediye başkanının meclis üyelerini toplantıya çağırmasını, hükümet yetkililerinin de bu soruna bir el atarak çözüm bulmasını istiyor.

Evsel atıklarını kendi imkanlarıyla çöplüğe götürüp attıklarını ancak kuru ot ve ağaç dalı gibi pisliklerin köy içerisinde yığıldığını anlatan vatandaşlar, sağlıklarından endişeli.

“Devlet, nasıl Lefkoşa Belediyesi’ne çare bulduysa, Mehmetçik Belediyesi’ne de el atsın” diyen vatandaşlar, artık dayanacak güçlerinin kalmadığını belirterek içlerini döktü.

Nuri Arışan:
Mehmetçik köyü, Mehmetçik Belediyesi’nden son 12 yıl içerisinde sadece dört yıl hizmet gördü. Geri kalan sekiz yılda Mehmetçik Belediyesi köye hizmet vermedi. Bu durumdan sadece belediye çalışanları mağdur oldu. Belediye başkanı emekli, eline maaş geçiyor. Meclis üyelerinin her birinin özel işyeri var. Olan belediye çalışanlarına oldu. Gelmiş geçmiş hükümetlerin çıkarmış olduğu bu belediyeler yasasını kim çıkardıysa bilemiyorum. Allah bir, belediye başkanı ikidir.

Cenk Harbay:
Mehmetçik bölge vatandaşı olarak bu olaylardan rahatsız olduğumu söylemek istiyorum. En çok mağdur olan fedakar işçilerimizdir. Belediye işçileri uzun zamandır para almıyorlar ve eminim aileleri huzursuz. Belediye başkanı ve meclis üyelerimiz halk tarafından seçildiğini hatırlayıp, halka hizmet vermek için uzlaşıya gitmek zorunda olduklarını anlamaları gerektiğini düşünüyorum. Özellikle belediye başkanı “evladım” dediği belediye çalışanlarına sahip çıkmalı.

En önemlisi, İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan kişi, bir belediye sorununu çözemezse bu işi yapamaz demektir. Yapacak kişiler koltuğa geçip yapacağını yapsın. Nasıl güzide Lefkoşa Belediyesi’nin sorununu çözüp Lefkoşa’ya sahip çıktılarsa, Mehmetçik Belediyesi’ne de ayni muamelenin yapılmasını yetkiliklerden rica ediyoruz.

Salih Aydıntan:
Köyümüzü pislik götürüyor, hastalıklar başladı. Kara sinekler ortalığı götürdü. Bakanlık belediye başkanı ve meclis üyelerini toplantıya çağırdı. Toplantıda belediye başkanına “meclis üyelerini toplantıya çağır” dendi. Orada “tamam” dedi ama kapıyı çıkar çıkmaz “bekleyin sizi toplantıya çağıracam” dedi. Ve bugün oldu meclis üyelerini toplantıya çağırmadı. Çalışan direnmekte haklı ve mağdur durumdadır. %40 verilecek alacaklardan %10 verildi ve belediye başkanı bunu da kabul etmiyor. Artemis’in vergileri ne oldu? Neye dayanarak belediye başkanı bir trilyon alacağının yerine seksen bin Türk Lirası aldı. Yetkililer bir an önce Mehmetçik Belediyesi’nde bulunan soruna bir çare bulsun ve çalışanı daha fazla mağdur etmesin.

Emirali Erek:
Mehmetçik Belediyesi eski başkanı ve emekli öğretmenim. Mehmetçik Belediye başkanı, belediye yasalarına hiç uymuyor. Her ayın gelir giderini bağlı olduğu bakanlığa, mecliste onaylayıp göndermesi gerekir. Ben belediye başkanını uyardım “yasalara uy ve meclis üyeleriyle toplantı yap. Bütçeyi de onayla” diye. Başkan “ben meclis üyelerini görevden aldım” şeklinde sözler söylüyor. Bir meclis üyesini görevden alması için mazeretsiz üç toplantıya üst üste veya yılda altı toplantıya katılmaması gerekiyor. Bunu da İçişleri Bakanlığı’na bildirmesi, bakanlığın da Yüksek Seçim Kurulu’na bildirmesi gerekiyor. Yüksek Seçim Kurulu’ndan çıkacak kararla meclis üyesi görevden alınabilir. Bizim başkan yasaları uygulamadan “yedi meclis üyesini attım” diyor. Bir meclis üyesiyle altı köyü idare etmeye çalışıyor.

Köylü perişan halde, çöpleri yakınlarımız araçlarıyla atıyor. Su sorunumuz var, suyu satın alıyoruz. Bu işin düzelmesi için başkanın resmi olarak meclis üyelerini toplantıya çağırarak bu sorunu ortadan kaldırması gerekiyor. Köyden dışarı çıkmaya yüzümüz kalmadı. Hükümetin bir an önce bir çözüm bulup bu işi köklü olarak çözmesi gerekiyor.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.